Egymilliót lopott a babakocsis csaló

Vágólapra másolva!
Több mint négy év börtönre számíthat az a fiatal nő, aki egy év alatt 970 ezer forintot csalt el, az interneten babakocsit és más termékeket ígérve a becsapott vevőknek. A vádlott saját ismerősét sem kímélte: majdnem 60 ezer forintot emelt le a bankkártyájáról.
Vágólapra másolva!

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 néves nő ellen, aki az interneten árult babakocsit, ruhákat és egyéb fiktív termékeket 2013 februárja és 2014 márciusa között. Hogy ne tudják azonosítani, a csaló több álnevet és elérhetőséget adott meg a vevőknek. 61-en rendeltek is tőle, de az árut nem kapták meg, ahogy a pénzt sem utalta vissza a károsultaknak. Az így elcsalt 970 ezer forint nagy részét a fiatal nő elkölthette, lebukása után csak 20 ezerrel tudott elszámolni. A rendőrség előzetes letartóztatásba vette.

Barátjától is lopott

A büntetlen előéletű vádlottnak nem ez az első ilyen ügye: 2012 decemberében egy közeli ismerősét lopta meg 57 ezer forinttal úgy, hogy hozzáfért annak bankkártyájához és PIN-kódjához - erre az esetre is most derült fény.

A Székesfehérvári Ügyészség "információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás" bűntette és más bűncselekmények letöltendő börtönbüntetést kért a nőre, aki négy és fél évet is kaphat.