Őrizetben a piramisjáték irányítója

2014.10.15. 07:28

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn őrizetbe vette Sz.-F. Zsoltot, aki a gyanú szerint több mint kétezer embert károsított meg több milliárd forinttal.

A Magyar Hírlap szerint Sz.-F. Zsolt 2012-től több mint tízmilliárd forintot csalt ki a károsultaktól, kiugróan magas hozamot ígérve az ügyfeleknek, akik közül többen milliós nagyságrendben fektettek be. Az üzlet érdekében ügynökhálózatot toborzott és irodákat tartott fenn. 

Fortress és Flow Money

A Magyar Nemzet szerint az 51 éves gyanúsított a nyomozók adatai alapján valótlan befektetési céllal nem létező, valamint valós, de tevékenységet nem végző amerikai és máltai székhelyű cégekre - Fortress és Flow Money - hivatkozva 2012-től az ország számos pontján vett át a sértettektől különböző összegeket. A szerződést aláíró ügyfelek a férfi saját bankszámlájára utalták át befektetéseiket, illetve személyesen neki vagy munkatársainak adták át a pénzt.

Előzetesben a gyanúsított

A rendőrség a férfival szemben üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett gyanújával folytat eljárást. A nyomozók házkutatást tartottak a férfi tartózkodási helyén, bejelentett lakcímén valamint az általa használt tárolóban, a cégek tevékenységéhez kapcsolódó iratokat valamint bélyegzőket foglaltak le, és kezdeményezték Sz.-F. Zsolt előzetes letartóztatását.