Miniszteri biztost kapott a családi csődvédelem

2015.06.15. 21:57

Miniszteri biztossá nevezték ki Szekér Juditot a családi csődvédelem területére. Trócsányi László igazságügyi miniszter utasítása a hétfői Hivatalos Értesítőben jelent meg. Közben egy Szekér Judit ellen tett feljelentésben nagyon komolynak tűnő vádak fogalmazódtak meg a miniszteri biztossal szemben.

A miniszteri biztos egyebek mellett közreműködik a családi csődvédelmi szolgálat munkatársainak oktatásában és továbbképzésében, irányítja a képzési és továbbképzési anyag összeállítását, közreműködik a központi és helyi csődvédelmi szolgálatok szabályozási rendszerének kialakításában.

Szekér Judit miniszteri biztos korábbi kinevezéseForrás: Origo

Az utasítás szerint a biztos együttműködik az Igazságügyi Hivatallal a magánszemélyek adósságrendezési eljárásában használt nyilvántartó rendszerek kialakításában, továbbá kialakítja az adósságrendezési eljárásokban magánszemélyeknek támogatást nyújtó civil szervezetekkel történő együttműködés rendszerét.

Biztos befutó

Szekér Judit - akinek kinevezése június 15-ével hatályos - korábban a bírósági végrehajtói kamara mellett dolgozott miniszteri biztosként. A parlament június 10-én kezdte el tárgyalni a természetes személyek adósságrendezéséről szóló KDNP-s törvényjavaslatot, amely az adósságcsapdába került családok segítését célozza.

Bizarr ügyek

Az atv.hu birtokába jutott dokumentumok szerint feljelentést tettek Szekér Judit miniszteri biztos ellen, magánokirat-hamisítás és hivatali visszaélés gyanúja miatt. 

Hangfelvétel is van

A feljelentő szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara mellé kirendelt miniszteri biztos befolyásolni akarta a kamarai közgyűlést, és az általa preferált jelölteket akarta előnyhöz juttatni.

A feljelentő szerint ehhez Szekér felkért egy ügyvédet, „hogy a kamarai választáson jelenjen meg, és annak kimenetelét akképp befolyásolja, hogy az általa preferált jelölteket válassza meg a közgyűlés - derül ki az atv.hu cikkéből.

A feljelentő állítása szerint „Szekér Judit iratokat adott át felhatalmazás nélkül” az ügyvéd irodája részére, valamint a meghatalmazásokra Schmidt Zoltán nevét hamisította az aláíráshoz, és ez kimeríti a magánokirat-hamisítás bűntényét. 

Már vizsgálják az ügyet
Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az atv.hu-val közölte, hogy megkapták a feljelentést és vizsgálják annak tartalmát.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK