Gulyás Gergely: Magyarország büszke lehet az Európában történt politikai fordulatra

Gulyás Gergely, országgyűlési alelnök
Gulyás Gergely, országgyűlési alelnök Origo interjú 2015 május 4.
Vágólapra másolva!
A migráció kérdésében Gulyás Gergely szerint már Európa egyes vezetői is úgy gondolkodnak, mint a magyar miniszterelnök, erre a politikai fordulatra pedig "joggal lehet büszke az egész ország". Az Országgyűlés fideszes alelnöke beszélt Gyurcsány pártjáról és a magyar sajtó helyzetéről is.
Vágólapra másolva!

A migráció ügyében már Nyugat-Európában is komoly politikai fordulat ment végbe, amire "joggal lehet büszke az egész ország" - mondta az Országgyűlés fideszes alelnöke a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban. Gulyás Gergely szerint amit

Ezzel együtt - folytatta - az amerikai választási eredményt látva az EU "elitje" is ráeszmélhet: "leáldozott a politikai korrektség azon intoleráns, kirekesztő változatának, amely olyan mértékben lett a brüsszeli elit életeszménye, amennyire a nihilizmusból egyáltalán lehetséges eszményt kovácsolni".

Gulyás Gergely: Magyarország büszke lehet az európai politikai fordulatra Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azt is mondta, hogy

a Demokratikus Koalíciót "extrém módon szélsőséges, a jogállamra és a demokráciára létével is veszélyt jelentő" pártnak tartja,

amely úgy véli "semmilyen demokratikus közmegegyezésnek nem lehet részese".

Gulyás Gergely szerint egy kormánypárt melletti leghatásosabb érv mindig a kormányzati teljesítmény. "Jó úton járunk, a világ 2016-ban nekünk kedvezően változott" - fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve: inkább erre érdemes figyelniük, mint az ellenzékre.

Kérdezte a Pesti Srácok Rogán Antal helikopterútjáról is. Szerinte jobb kerülni a luxust, de azt is mondta: felesleges azt a látszatot kelteni, hogy egy miniszter átlagos életet él.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke Fotó: Szabó Gábor - Origo

A magyar médiahelyzetről Gulyás azt mondta, nemcsak sajtószabadság van, hanem piacgazdaság is. "Az újságírást befolyásolni ma nem az állam, hanem a tulajdonos képes" - mondta a fideszes politikus, aki szerint

a magyar média tulajdonosi viszonyai folytán ma "sokszínűbb, a sajtószabadság pedig érvényesül, sokkal inkább, mint Nyugat-Európa legtöbb államában".