113 éves melegrekord dőlt meg Kaposváron

idő időjárás havazás ónos eső hó
Vágólapra másolva!
9,5 fokot mutattot a hőmérő, ezzel új rekord született szombat hajnalban Kaposváron - 1904 óta nem mértek ehhez fogható meleget február 4-én Napközben is enyhülésre, később  viszont kitartó esőre számíthatunk.
Vágólapra másolva!

Sose volt még ilyen enyhe az éjszaka február 4-én: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint 9,5 fokot mértek hajnalban Kaposváron.

Ez másfél fokkal lépi túl az eddigi rekordot, amit 113 évvel ezelőtt Sopronban jegyeztek fel.

A hétvégén máshol is enyhe időre számíthatunk: szombaton a legmagasabb legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 9, 14, de a tartósan borult, párás helyeken csak 2, 8 fok között alakul. Késő estére viszont 1, 6 fok közé hűl le a levegő.

Napsütésre ónos eső jön

Az ország legnagyobb részén változóan felhős ég, helyenként napsütés várható, de az északi határvidéken, illetve az Északi-középhegység térségében erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Főként a Dunától keletre előfordulhat kisebb eső, zápor is.

Ónos esőre is számíthatunk a hétvégén Fotó: Polyák Attila - Origo

Estétől nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé elered az eső, ahogy a csapadékzóna kelet felé halad:

északnyugaton, valamint a Börzsöny tágabb környezetében eleinte átmeneti ónos eső is lehet.

Vasárnap is esni fog

Vasárnap már valamivel hűvösebb lesz, ami előrejelzi a jövő heti időjárási trendet is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7, 12 fok között alakul, de az északkeleti megyékben ennél néhány fokkal hűvösebb lesz – a szombat éjjel kezdődő esőzés pedig vasánap is kitarthat, figyelmeztet az OMSZ.