Bekérette holnapra a magyar külügyminisztérium a német és az amerikai nagykövetségek ideiglenes ügyvivőit. A felsőoktatási törvény módosítása körüli helyzetet szeretnék tisztázni.

Altusz Kristóf helyettes államtitkár bekérette szerdára a budapesti amerikai és német nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét a felsőoktatási törvény ügyében – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden az MTI-vel. 

Mint írták, Magyarországon minden felsőoktatási intézménynek be kell tartania a rá vonatkozó szabályokat. "A ma elfogadott jogszabály kizárólag erre irányul" – fogalmaztak. Szerintük  "minden ezzel ellentétes állítás hamis, ezért a holnapi napra mind az Amerikai Egyesült Államok, mind Németország budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjét a KKM-be kérette Altusz Kristóf." A Országgyűlés kedden fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, eszerint a jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. 

A Central European University (CEU) elnök-rektora, Michael Ignatieff közölte: a felsőoktatási törvény módosításának alkotmányos felülvizsgálatára kéri Áder János köztársasági elnököt.