Utasokat mentettek ki egy repülőből Budapesten

2018.03.23. 11:00

Egy Tel Avivba tartó repülőből kellett kimenteni az utasokat péntek hajnalban Ferihegyen. A mentés közben egy ember súlyosan megsérült. Nagy volt a pánik a gépen.

Az indulni készülő gépet vontatni akarták, de a vontatógép füstje a repülő bekapcsolt hajtóművein keresztül gyorsan az utastérbe jutott, ahol az utasok pánikolni kezdtek - írja az MNO.

Az utasok a vészkijáratokon keresztül, felfújható gumicsúszdákon menekültek. Egyikük azonban kiesett a csúszdából, és súlyosan megsérült a feje, a mentők kórházba vitték.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lap információi szerint a repülőgép a Smart Wings légitársasághoz tartozik, de az utasok eredetileg az El Al izraeli légitársaság partnerével, az Izair gépével repültek volna Tel Avivba. Az a gép viszont meghibásodott, és a Smart Wings biztosított cseregépet. Az El Al szerződött földi kiszolgálója a Malév Ground Handling, így a Smart Wings gépét is ez a társaság mozgatta volna.

Farkas Attila, a Travel Service ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az egyik vontató jármű elkezdett intenzíven füstölni a repülőtéren. Azt egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a füstöt. A füst a hajtóműveken keresztül beszivárgott a cég egyik repülőgépének utasterébe. Emiatt az utasok között pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat.Az igazgató elmondta, hogy az egyik utas valóban megsérült a menekülés közben.