Kegyetlenül meggyilkolták az idős házaspárt Hódmezővásárhelyen, majd rájuk gyújtották a házat

2018.05.26. 13:11

Piros Attila, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy sajtótájékoztatón Szegeden azt mondta, kegyetlen emberölés áldozata lett egy idős házaspár Hódmezővásárhelyen.

Harkai István, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője azt mondta: pénteken hajnalban, öt óra előtt pár perccel érkezett a bejelentés arról, hogy Hódmezővásárhelyen a Gregus Máté utca egyik családi házában tűz ütött ki.

A bejelentő hölgy meglehetősen higgadtan és nyugodtan közölte a hírt, ahogy azt is, hogy a házban bent vannak a szülei

- mondta. A meghallgatásokkor a nő és az élettársa ellentmondásokba keveredett, ezért gyanúsak lettek.

Rádi Norbert megyei bűnügyi rendőrkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón azt mondta,

a házaspár lányának élettársa beismerő vallomást tett.

Mindkettőjüket több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és szombaton kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a helyszínen talált két holttesten olyan sérülésekre leltek, amelyek nem a tűz során keletkeztek. A 87 éves férfi és 78 éves felesége házához tartozó melléképületben lakott a lányuk és erőszakos bűncselekmények miatt már többször büntetett élettársa, a szülők nemtetszése ellenére.

Erősen italozó életmódjuk miatt rendszeres volt a vita a két pár között, pénteken éjszaka a gyanúsítottak elhatározták, hogy bántalmazni fogják az idős embereket.

A 47 éves nő kihívta édesapját a konyhába, akit 53 éves élettársa hátulról megtámadott. Az idős férfi olyan súlyosan megsérült, hogy meghalt. Ezután az ágyban fekvő, súlyosan mozgáskorlátozott feleséget is megölték a hálószobában.

Tervük az volt, hogy egy gázpalackkal azt a látszatott keltik, hogy véletlen baleset történt, a házat felgyújtották, majd több szórakozóhelyet is felkerestek.

Kora hajnalban értek haza, úgy látták, hogy a ház nem ég, és a melléképületben folytatták az italozást. Pár óra múlva átmentek a főépületbe, ahol az ajtó kinyitásakor a lángok felcsaptak, komoly tüzet okozva a házban. Ezt követően jelentették a tűzesetet a 112-es hívószámon - mondta Rádi Norbert.

Piros Attila, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője azt mondta, a közrend és közbiztonság szilárd a megyében, ezt bizonyítja a jelen bűncselekmény elkövetőinek gyors elfogása is.