A magyar embereknek joguk van tudni a brüsszeli migránspárti tervekről

2019.02.14. 19:14

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy pontosan tudja, mit akarnak a brüsszeli bürokraták, akik a Soros-terv továbbörökítésén dolgoznak. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti képviselőcsoportok kihelyezett ülésén azt mondta, bevándorlóországgá akarják tenni Európát a kötelező kvóta és a határvédelem gyengítésével. 

Ezeket a javaslatokat - így a kötelező kvótát, a határvédelem jogának gyengítését, a migránsvízum bevezetését, a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának megháromszorozását, a gazdasági migráció legalizálását és a nem bevándorláspárti országok megbüntetését - a Fidesz-KDNP elutasítja - jelentette ki Kocsis Máté, hozzátéve azt is, hogy szerintük ezek olyan húsbavágó tervek, amelyekről minden magyarnak tudnia kell.

Mindenkinek joga van ugyanis ahhoz, hogy tudja, mit akar Brüsszel - fogalmazott. A Fidesz-KDNP szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nemzeti határok, kultúra, valamint szokások védelmére.

"Egyenrangú nemzetek együttműködésén alapuló Európában szeretnénk élni" - mondta, úgy összegezve a migrációs álláspontjukat: Európa maradjon az európaiaké, kerítéssel védjük a határainkat!

Mali migránsok érkeznek EurópábaForrás: NurPhoto/Paolo Manzo/NurPhoto/Paolo Manzo

"Minden ember védi a házát kerítéssel, és nem azért, mert a kerítésen kívül lévőket gyűlöli, hanem azért, mert a kerítésen belül lévőket szereti" - fogalmazott.

AZ EP-választás tétje a migráció megállítása

Kocsis Máté az európai parlamenti választás tétjének nevezte, hogy azok a pártok és vezetők legyenek többségben az EU-ban, akik nem akarnak több migrációt, akik nem bevándorláspártiak és akik nem támogatják a Soros György által megfogalmazott elképzeléseket.

A családvédelmi akciótervről is egyeztettek

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a tanácskozás napirendjén szintén szereplő családvédelmi akciótervről beszélt, hangsúlyozva: az nem csupán a családokat segíti, hanem a demográfiai helyzetet is javítja.

A kormánypártok a családvédelem, nem pedig a bevándorlás pártján állnak - mondta, megdöbbentőnek nevezve ezzel kapcsolatban a svéd szociális miniszter és a BBC szakértőjének nyilatkozatát, akik bevándorlással oldanák meg a demográfiai problémákat.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos frakcióülésének második napján BalatonalmádibanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté azt közölte a családvédelmi akciótervről, hogy várhatóan négy törvényt érint majd a kormányzati javaslatcsomag. Módosulni fog a költségvetési és az egészségbiztosítási törvény, a munka törvénykönyve, valamint az adótörvények, a módosítási indítványokat pedig rövidesen, akár még februárban benyújthatják.

A Kétfarkú Kutya Pártnak a családvédelmi akcióterven való viccelődését ízléstelennek, az édesanyákkal szemben bántónak minősítette. Kiemelte továbbá: az ország gazdasági lehetőségei megengedik a családvédelmi akciótervet. Ezzel kapcsolatban megjegyezte azt is, még a nyári szünet előtt készülnek elfogadni a jövő évi költségvetést. Így az Országgyűlés június 15. - a rendes ülésszak vége - után várhatóan még közel egy hónapig dolgozni fog - mondta Kocsis Máté.