A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!

ORBÁN Viktor, október 23. megemlékezés, Terror Háza, 2018
Budapest, 2018. október 23. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A május 26-i, vasárnapi választással a magyarok az Európai Parlament 21 mandátumának sorsáról döntenek, amellyel öt évre befolyásolhatják azt, hogy az Európai Uniót kik irányítsák, és milyen irányba kormányozzák az unió hajóját. A választás a bevándorlásellenes és bevándorláspárti erők összecsapása. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a tét az, „hogy megőrizzük-e földrészünk kulturális identitását, keresztény alapokra épülő civilizációját”. A holnapi magyarországi választás legfőbb esélyesei a kormánypártok, valamennyi közvélemény-kutató szerint nagyarányú győzelemre számíthat a Fidesz. Orbán Viktor azonban több ízben felhívta a figyelmet arra, hogy az esélyek jók, azonban azok „nem váltják be magukat”, így el kell menni szavazni. A holnapi voksolás során érdemes azt is figyelembe venni, hogy azok az ellenzéki erők, akik most csöndben hallgatnak az Európa jövője szempontjából legjelentősebb bevándorlás ügyéről, hogyan is vélekedtek annak idején a bevándorlásról, illetve a határkerítésről. Többször is arról beszéltek: nincs szükség a határvédő kerítésre. Ennek bemutatására vállalkozott a Hír TV Múlt idő című műsora, amely felidézte az ellenzéki vezérek 2015-ös nyilatkozatait a migráció ügyében.
Vágólapra másolva!

Általános tudnivalók a vasárnapi szavazásról

Az EP-választást ötévente rendezik meg az Európai Unióban.

Ahogy arról már több alkalommal beszámoltunk, Magyarországon május 26-án, vasárnap lesz az európai parlamenti választás. Ez egy egyfordulós, listás szavazás, ahol csak egy szavazatot adunk le egy országos pártlistára.

A pártlistákra leadott szavazatok arányában pedig eloszlik a hazánk számára rendelkezésre álló – európai – parlamenti mandátum, szám szerint 21 darab.

Az Európai Parlament 751 képviselőből áll, a fenti mandátumszámot a tagállamok lakosságának arányában osztották el.

A Európai Unió tagállamai 2019-ben – a Tanács döntésének értelmében – 2019. május 23. és 26. között tarthatják meg a választásaikat, azonban a pontos dátumról a tagállamok maguk határoztak.

Tekintettel arra, hogy a választási eljárásról szóló törvény értelmében Magyarországon csak vasárnap lehet választást tartani, így a voksolás egyetlen lehetséges időpontja 2019. május 26. volt.

A fenti törvény értelmében a szavazatok leadására az egyes szavazókörökben reggel 6 óra és este 19 óra között van lehetőség mindenkinek a lakóhelye szerinti szavazókörben. (Kivéve persze, aki átjelentkezését kérte egy másik szavazókörbe.)

Az eredményekre 23 óra körül lehet számítani.

A tét: bevándorlásellenesek vagy bevándorláspártiak – szuverenisták vagy föderalisták vezetik majd Európát

A magyar miniszterelnök a vasárnapi választás tétjét a magyarok számára az alábbiakban jelölte ki: „Magyarország ereje tehát az Európa jövőjéről zajló vitában attól függ, hogy a magyar választók miként döntenek vasárnap.

Az európai jövő legfontosabb kérdése a bevándorlás kérdése, vagyis, hogy megőrizzük-e földrészünk kulturális identitását, keresztény alapokra épülő civilizációját.”

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a templom felújításáért tartott hálaadó szentmisén a nagykátai római katolikus templomban 2019. május 17-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor ebben az interjúban arról is beszélt, hogy a keresztény-jobboldali európaiaknak milyen ellenfelekkel kell szembenéznie az Európa jövőjéért folytatott harcban:

„Európában vannak olyan politikusok, pártok, kormányok, üzleti érdekcsoportok, értelmiségi hálózatok és szellemi központok,

amelyek szerint Európának maga mögött kell hagynia a keresztény kultúrát és a nemzeti történelmi korszakot, és létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, egy kevert népességű birodalmat,

amelyben már sem a kereszténységre épülő identitás, sem a nemzethez tartozás nem jelent majd semmit, mert feloldódik és eltűnik.”

A miniszterelnök hozzáteszi azt is, hogy „az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják”.

A kormánypártok a holnapi választás fő esélyesei

Ahogy arról a hét közepén már beszámoltunk, a választás előtti utolsó közvélemény-kutatások szerint a kormánypártok a holnapi választás fő esélyesei.

A Nézőpont Intézet összegezte a magyar közvélemény-kutató intézetek utolsó felmérését az európai parlamenti választások előtt.

Ebből jól látszik, hogy az elemző cégek egyöntetűen a Fidesz-KDNP győzelmét várják, várakozásaik szerint a kormánypárt listája 52-55 százalék között fog szerepelni.

  • a Medián 52,
  • a ZRI-Závecz 53,
  • a Nézőpont 54,
  • a Századvég pedig 55 százalékra becsülte a kormánypártok népszerűségét.
Forrás: Nézőpont Intézet

A kutatások összesítése alapján hármas verseny alakult ki a második helyért: az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is eséllyel száll harcba az ezüstéremért, igaz, jócskán le vannak szakadva a Fidesz-KDNP-től.

A Nézőpont kiemeli, hogy a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd szinte pontosan megegyező, 11-12 százalékos támogatottsággal rendelkezik öt intézet eredményei alapján.

Előbbi párt a Századvégnél 10-8-ra, a Mediánnál pedig 12-11-re vezet a szocialistákkal szemben, a Publicusnál (16-15 százalék) viszont az MSZP jobban teljesít jobboldali riválisánál. A Nézőpont (10-10 százalék) és a ZRI-Závecz (12-12 százalék) egyenlő támogatottságot mért a Jobbiknak és az MSZP-nek.

Két párt is az Európai Parlamentbe való bejutás küszöbén táncol, nehéz megjósolni, hogy végül melyikük lépi át azt. Az LMP tábora a Századvég szerint 3 százalékos, a Publicus szerint 4 százalékos, a Nézőpont és a ZRI-Závecz szerint 5 százalékos, a Medián szerint pedig 6 százalékos.

A Momentumot a ZRI-Závecz 4, a Medián, a Nézőpont és Publicus 6 százalékra mérte, a Századvég pedig 7 százalékra.

Orbán Viktor: „Mindig a végén van vége”

A miniszterelnök a kormánypártok számára kecsegtető várakozások ellenére, több ízben is óva intette a jobboldali szavazótábort az elbizakodottságtól, és többek közt a szombati videójában felhívta a figyelmet arra, hogy el kell menni szavazni:

Ha sokan elmegyünk, erős hangunk és erős befolyásunk lesz az európai politikára. Erre szükségünk lesz, nehéz idők jönnek, fontos döntések előtt állnak az európai politikusok.”

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a ZalaZone Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya első ütemének átadásán 2019. május 20-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

De Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott interjúban is felhívta a jobboldali szavazók figyelmét a vasárnapi voksolás fontosságára, amikor is kijelentette, hogy

Továbbá egy Facebook-oldalára feltöltött képpel is lelkesítette a választókat a miniszterelnök, és emlékeztetett a címében arra, hogy „mindig a végén van vége” a küzdelemnek.

Íme a kép:

A magyar ellenzék valódi véleménye a bevándorlásról és a kerítésről

Nem szabad azt sem szem elől téveszteni a holnapi választás során, hogy mi a magyar ellenzéki politikusok valós véleménye a bevándorlásról, illetve a Magyarországot és Európát védő déli határkerítésről.

Az ellenzéki vezetők ugyanis mostanában nagyokat hallgatnak, ha a bevándorlás szóba kerül, sőt, igyekeznek magukat – kivéve talán a Demokratikus Koalíciót – bevándorlásellenesnek beállítani, azonban jó, ha emlékszünk arra is, hogy hogyan nyilvánultak meg ezek a politikusok a bevándorlási válság magyarországi eszkalálódása során.

Erre vállalkozott a Hír TV Múlt idő című műsora, amely felelevenítette az ellenzéki vezérek régi nyilatkozatait a bevándorlással és a kerítéssel kapcsolatban.

Íme a műsor

Tóbiás József, még az MSZP elnökeként, 2015. június 17-én arról beszélt a Magyarországot védő kerítés kapcsán, hogy

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője ugyanezen a napon arról beszélt, hogy

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b) és Gréczy Zsolt, a DK szóvivője érkezik a párt és az Új Köztársaságért Alapítvány kuratóriuma köztársaság napja alkalmából tartott megemlékezésére a fővárosi Széchenyi rakparton 2018. február 1-jén Forrás: MTI/Máthé Zoltán


– ezt Vona Gábor, a Jobbik akkori elnöke mondta Röszkén még 2015 augusztusában.

Botka László, Szeged szocialista polgármestere pedig a Reutersnek úgy fogalmazott 2017 májusában, hogy

Gyurcsány Ferenc 2015. szeptember 18-án kijelentette a Keleti pályaudvart és környékét elárasztó migránsokkal kapcsolatban: