Tarlós István: Semmi meglepő nincs Sermer visszalépésében

2019.08.22. 15:33

Semmi meglepetést nem jelent Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltjének visszalépése, és az sem, hogy a Liberálisok támogatják Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét - reagált Tarlós István főpolgármester a csütörtöki ellenzéki bejelentésre.

Tarlós István az MTI megkeresésére azt mondta: nem az a lényeg, hogy a Párbeszédhez hasonló, mérhetetlen pártról van szó, inkább az, hogy Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését.  Megjegyezte azt is, hogy a hírek szerint a zuglói ügyeit zavartan takargató Karácsony Gergely amúgy is  kétségbeesetten otromba lejárató akcióra készül Gulyás Márton anarchista és egykori SZDSZ-esek felhasználásával. 

A főpolgármester azt mondta, Sermer Ádám és pártja egyértelműen és határozottan a drogliberalizáció képviseletének felvállalásához kötötte a visszalépést. 

Sermer ÁdámForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mára összeomlott az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelölti elképzelés

Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő kormánypárti főpolgármester szerint az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről szóló elképzelés összeomlott. A városvezető felkészületlennek nevezte az ellenjelölteket - írtuk meg szerdán.

A főpolgármester elmondta, még nem nagyon fordult elő, hogy a főváros vezetéséért induló jelöltek annyira felkészületlenek legyenek, mint most. 

Tarlós István szerint a Karácsony Gergely vezette Zuglóban "rengeteg zűrös ügy van" - tette hozzá.

Karácsony Gergely így vitte csődbe egész Zuglót
A zuglói önkormányzat pénzügyi bizottságának Origo birtokába jutott jegyzőkönyvei drámai képet mutatnak Zugló pénzügyi helyzetéről. Az alkalmatlan polgármester, Karácsony Gergely vezetésével a kerület gyakorlatilag működésképtelen. A túlélést egy kétmilliárdos hitelkeret mellett az biztosítja, hogy semmit sem költenek fejlesztésre. Annyira tragikus a helyzet, hogy még a Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkárából lett jelenlegi jegyző szerint is kész csoda, hogy a költségvetés még nem omlott össze.

A főpolgármester szerint árulkodó tény a zuglói helyzetről, hogy a közvélemény elől eldugták az önkormányzat összeomlását emlegető kerületi jegyzőt. Példátlannak nevezte, hogy Karácsony Gergely törvénysértő módon negyedik hónapja nem hajlandó kiadni még saját képviselőinek sem Zugló gazdálkodási adatait.