Tarlós István: Semmi meglepő nincs Sermer visszalépésében

TARLÓS István SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása politikus főpolgármester SZELLEMI TEVÉKENYSÉG előad
Budapest, 2018. június 15. Tarlós István főpolgármester beszédet mond a főváros és a Mol-csoport közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Városházán 2018. június 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Semmi meglepetést nem jelent Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltjének visszalépése, és az sem, hogy a Liberálisok támogatják Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét - reagált Tarlós István főpolgármester a csütörtöki ellenzéki bejelentésre.
Vágólapra másolva!

Tarlós István az MTI megkeresésére azt mondta:

Megjegyezte azt is, hogy a hírek szerint a zuglói ügyeit zavartan takargató Karácsony Gergely amúgy is

A főpolgármester azt mondta, Sermer Ádám és pártja

egyértelműen és határozottan a drogliberalizáció képviseletének felvállalásához kötötte a visszalépést.

Sermer Ádám Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mára összeomlott az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelölti elképzelés

Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő kormánypárti főpolgármester szerint az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről szóló elképzelés összeomlott. A városvezető felkészületlennek nevezte az ellenjelölteket - írtuk meg szerdán.

A főpolgármester elmondta,

Tarlós István szerint a Karácsony Gergely vezette Zuglóban "rengeteg zűrös ügy van" - tette hozzá.

Karácsony Gergely így vitte csődbe egész Zuglót

A zuglói önkormányzat pénzügyi bizottságának Origo birtokába jutott jegyzőkönyvei drámai képet mutatnak Zugló pénzügyi helyzetéről. Az alkalmatlan polgármester, Karácsony Gergely vezetésével a kerület gyakorlatilag működésképtelen. A túlélést egy kétmilliárdos hitelkeret mellett az biztosítja, hogy semmit sem költenek fejlesztésre. Annyira tragikus a helyzet, hogy még a Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkárából lett jelenlegi jegyző szerint is kész csoda, hogy a költségvetés még nem omlott össze.

A főpolgármester szerint árulkodó tény a zuglói helyzetről, hogy a közvélemény elől eldugták az önkormányzat összeomlását emlegető kerületi jegyzőt. Példátlannak nevezte, hogy

Karácsony Gergely törvénysértő módon negyedik hónapja nem hajlandó kiadni még saját képviselőinek sem Zugló gazdálkodási adatait.