Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Több milliót csalt ki az ismerőseitől az idős férfi

Vágólapra másolva!
Egy 79 éves férfi két ismerősétől is több millió forintot csalt ki ugyanabban az évben. Amikor visszakövetelték volna a pénzüket, a férfit már nem tudták elérni.
Vágólapra másolva!

A férfi 2017-re minden vagyonát elvesztette, tönkrement a vállalkozása, ezért az ismerőseitől kért kölcsön pénzt.

2017 tavaszán azt hazudta az ismerősének, hogy egy külföldön meghalt ember után ő fog örökölni, és kölcsön kért tőle, hogy a banki ügyeket intézni tudja.

Később azt állította, hogy a rokona halt meg külföldön, és kell neki pénz az illeték kifizetésére. A 60 éves férfi 1 év alatt 41 alkalommal adott neki pénzt, összesen 3 millió forintot. Amikor már nem adott több pénzt és visszakövetelte amit adott,

a csaló az egészségi állapotára hivatkozva nem fizetett, majd elköltözött és elérhetetlenné vált.

Ugyanebben az évben egy 59 éves nőt is kihasznált. Amikor meghalt a férje, felajánlotta neki a segítségét és nagy haszonnal kecsegtető befektetést ajánlott neki.

A nő 6 alkalommal összesen 2 millió forintot utalt át a férfinak.

Ezt a pénzt a megadott határidőkre nem fizette vissza. Amikor a nő visszaakarta kérni a pénzét, a férfi ismét az egészségügyi állapotára hivatkozott, majd elérhetetlenné vált.

Az ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett csalás miatt emelt vádat a férfi ellen. A halmazati szabályok miatt akár 5 évre is börtönbe kerülhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről