Meghátrált Karácsony Gergely, mégsem telepít hajléktalanokat Csepelre

KARÁCSONY Gergely; GYURCSÁNY Ferenc; MAGYAR György ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszélget ellenzék Foglalkozás FOTÓ FOTÓTÉMA főpolgármester-jelölt HÉTKÖZNAPI kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus profilból SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY ü
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Több ezer csepeli polgár egyértelmű kiállása után kénytelen volt meghátrálni a baloldali Karácsony Gergely, hogy koronavírus-fertőzés gyanús hajléktalanokat telepítsenek a kerületbe. Az ismét hazugságon kapott városvezetés szánalmas magyarázattal állt elő, és a csepeli polgármestert hibáztatja, miközben semmilyen egyeztetés nem volt a hajléktalanok Csepelre telepítéséről. Karácsonyék a meghátrálásukat bejelentő közleményben saját magukat is leleplezik, mivel bár arról írnak, hogy a Városházán alakítanak ki számukra részt, de abban az épületrészben később egy galéria lesz. Újabb semmitmondó baloldali politikai performansz bukott le.
Vágólapra másolva!

Hisztérikus közleményben hátrált meg Karácsony Gergely attól, hogy Csepelre telepítsék a belvárosi hajléktalanokat. Ráadásul olyan hajléktalanokat telepítettek volna Csepelre, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja.

Most Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét hibáztatja – pedig őt meg sem kereste, vele szóba sem állt. Karácsonyék közleményéből az derül ki, hogy egy baloldali politikai performanszot akart csinálni az egész hajléktalanügyből.

Azt, hogy Karácsonyék mennyire nem gondolták komolyan az egész akciót jól mutatja, hogy azt írták, "az elkövetkezendő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása, amely a tervek szerint később a Budapest Galériának ad majd helyet." Világos tehát, hogy nem akarnak a Városházán sem befogadni semmilyen hajléktalant, mivel később egy galériát akarnak kialakítani a helyén.

Most a Csepelre telepítendő hajléktalanokról hazudott Karácsony és csapata Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A főpolgármesteri hivatal hétfőig azt állította, hogy több helyszínre szállítják majd a belvárosi kerületek hajléktalanjait, a legújabb közleményükből azonban kiderült, hogy ez is hazugság volt.

Kizárólag Csepelről volt szó, ahol egy hete zajlottak éjjel-nappal és titokban a munkálatok.

Mivel Csepelen megoldott a hajléktalanellátás,

Borbély Lénárd csepeli polgármester először petícióban tiltakozott a gazdagabb, belvárosi kerületek hajléktalanjainak Csepelre költöztetése miatt. A petícióhoz pár nap alatt közel 5000-en csatlakoztak.

Soros György emberei is benne voltak az akcióban

Németh Szilárd a városrész fideszes országgyűlési képviselője április 29-én felszólította Karácsony Gergelyt, hogy állítsa le az egykori csepeli szakiskola hajléktalanszállóvá alakításának előkészítését, és kezdjen érdemi párbeszédet a XXI. kerület vezetésével, valamint a városrész önkormányzati képviselőivel. A kormánypárti politikus akkor azt mondta: a szállóra a "gazdagabb belvárosi kerületekből több száz hajléktalant szándékoznak kitelepíteni Csepelre". A levélből kiderül az is, hogy

"Soros György embereivel dolgoztatták ki a folyamatot, aminek részeként Csepelre kell majd költöznie több száz hajléktalannak"

- fogalmazott akkor Németh Szilárd.