Terézváros után Erzsébetvárosban is fákat vágatott ki a baloldali városvezetés

Vágólapra másolva!
Niedermüller Péter a kampányában zöld Erzsébetvárost ígért, ehhez képest az általa vezetett önkormányzat a napokban kivágatta az utolsó fákat a Kazinczy utcában. A helyiek körében nagy felháborodást okozott ezzel, többen bírálták a városvezetést. Gyurcsány pártjának polgármestere több választási ígéretét is megszegte a választás óta. Nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több százmillió forintot játszott át az önkormányzat kasszájából egy baráti parkolócégnek.
Vágólapra másolva!

"Niedermüller Péter élhetőbb, zöld kerületté teszi Erzsébetvárost" - írta a baloldali sajtó, miután a DK-s politikust polgármesterré választották. Az azóta eltelt tíz hónap azonban azt mutatja, hogy ez nem igaz.

Kivágták az utolsó fákat a Kazinczy utcában

"A hatodik kerületi fairtás után Niedermüllerék is beindultak. Az utolsó Kazinczy utcai fák sem maradhattak. Érthetetlen. Terjedelmes lombkoronájú, nagy árnyékot adó egészséges fák alatt ücsörögtünk tavaly ősszel a sólet fesztiválon. Ez a baloldali zöldesítő program?" - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Virágh Előd, a helyi Fidesz alelnöke. Posztjához több képet is mellékelt, ezeken jól látható, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat nem kegyelmezett a Kazinczy utca fáinak. Az egyik felvétel tanúsága szerint halomban hevertek a földön a farönkök az utcán.

Információnk szerint ugyan az önkormányzatnak volt engedélye a fakivágásokra, nem tájékoztatták előre a helyieket. Így nem csoda, hogy az erzsébetvárosiak között nagy felháborodást okoztak.

"Szerintem bűn kivágni egy fát. Lehet azt mondani, hogy balesetveszélyes, de szerintem mikor egy ház vakolata az utcára hull és kárt okoz, attól még nem fogják elbontani" - írta egyikük az egyik helyi érdekeltségű Facebook-csoportban. Mások pedig úgy látták, hogy a fák az utcakép elválaszthatatlan részei voltak. "Ez komoly?? Ezek végleg megőrültek?" - tette fel a kérdést.

Alkalmatlannak tartotta magát a polgármesterségre

A DK-s városvezető tavaly márciusban még azt nyilatkozta, hogy nem indul az önkormányzati választásokon, mert nincs városvezetési tapasztalata, nem csinál magából bohócot.

Azt, hogy Niedermüller Péter mennyire nem gondolja komolyan a kampány során hangoztatott zöldpolitika megvalósítását, jól mutatja az is, hogy a baloldali többségű testület fizetőssé tette a kerületi elektromos töltőállomások egy részét.

Terézvárosban is zöldtelenítettek

A kérdés azért is aktuális, mert a közelmúltban egy másik baloldali vezetésű kerületben is fairtásba kezdtek. Ahogyan az Origo az elsők között számolt be róla, a Soproni Tamás momentumos polgármester vezette terézvárosi önkormányzat huszonkilenc fát vágatott ki a Benczúr utcában.

A városbloggerek által Budapest egyik legszebbjének tartott utca fasora körülbelül 200 fából áll, így a fák közel 15 százalékát vágták ki. Civilek petíciót indítottak az értelmetlen rombolás ellen, szerintük az önkormányzatnak nincs engedélye a fakivágásokra.

Sorra szegik meg az ígéreteiket

Mindkét esetben hasonló a helyzet: Niedermüller Péter és Soproni Tamás is zöld kerületet ígért, ehelyett látványos fairtásba kezdtek. Nem ez az egyetlen ellentmondás az elmúlt tíz hónapból:

a baloldali politikusok sorra szegik meg választási ígéreteiket.

Gyurcsány Ferenc erzsébetvárosi polgármestere legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy több százmillió forintot játszott át az önkormányzat kasszájából egy baráti parkolócégnek. Soproni Tamás pedig azzal, hogy az elsők között tűzte ki a szivárványos zászlót az önkormányzati hivatal ablakába. A momentumos polgármester a Pride-hét apropóján egyúttal bejelentette, hogy elérhetővé teszi az ötvenezer forintos jegyescsomagot az azonos nemű párok számára is.