Nemzetközi elfogatóparancs is volt a hétvégén elfogott nőverő migráns ellen

Vágólapra másolva!
Elfogták és letartóztatták azt az illegálisan Magyarországon tartózkodó 31 éves nigériai férfit, aki tavaly decemberben egy budapesti szórakozóhelyen megütött egy nőt.
Vágólapra másolva!

2019 december elején egy belvárosi szórakozóhelyen próbált közeledni a férfi a nő felé, aki határozottan elutasította, el is tolta őt magától. Erre a férfi dühös lett, és

ököllel arcon ütötte a nőt, majd elszaladt.

A nő ekkor még nem tett feljelentést. Most szombaton, ugyanezen a szórakozóhelyen volt a korábban megütött nő, amikor meglátta és felismerte támadóját. Ekkor telefonált a rendőrségnek, és amíg kiérkeztek, a biztonsági őrök visszatartották a férfit.

A rendőrök előállították a férfit, akiről kiderült, hogy illegálisan tartózkodik Magyarországon.

Elmondása szerint, tavaly decemberben érkezett Németországból Magyarországra taxival, hogy munkát keressen. Az azonosítása hosszabb időt vett igénybe, mert nem a saját nevét diktálta be a rendőröknek, és egy másik ember nevére szóló bankkártya volt nála. Miután sikerült a beazonosítása,

kiderült, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene a Müncheni Ügyészség, testi sértés miatt.

A német hatóságok tájékoztatása szerint a férfi még 2015. november 25-én érkezett hozzájuk, ahol 2017 nyarán menekültstátuszt kért, amit 2019 tavaszán a müncheni hatóság elutasított.

A férfi kihallgatásán nem ismerte el, hogy megütötte a nőt. Garázdaság miatt indítottak ellene a nyomozók eljárást, és kérték letartóztatását, amit ma délben a bíróság elrendelt.