Nemzetközi elfogatóparancs is volt a hétvégén elfogott nőverő migráns ellen

2020.02.17. 19:31

Elfogták és letartóztatták azt az illegálisan Magyarországon tartózkodó 31 éves nigériai férfit, aki tavaly decemberben egy budapesti szórakozóhelyen megütött egy nőt.

2019 december elején egy belvárosi szórakozóhelyen próbált közeledni a férfi a nő felé, aki határozottan elutasította, el is tolta őt magától. Erre a férfi dühös lett, és ököllel arcon ütötte a nőt, majd elszaladt. A nő ekkor még nem tett feljelentést. Most szombaton, ugyanezen a szórakozóhelyen volt a korábban megütött nő, amikor meglátta és felismerte támadóját. Ekkor telefonált a rendőrségnek, és amíg kiérkeztek, a biztonsági őrök visszatartották a férfit. A rendőrök előállították a férfit, akiről kiderült, hogy illegálisan tartózkodik Magyarországon. Elmondása szerint, tavaly decemberben érkezett Németországból Magyarországra taxival, hogy munkát keressen. Az azonosítása hosszabb időt vett igénybe, mert nem a saját nevét diktálta be a rendőröknek, és egy másik ember nevére szóló bankkártya volt nála. Miután sikerült a beazonosítása,

kiderült, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene a Müncheni Ügyészség, testi sértés miatt.

A német hatóságok tájékoztatása szerint a férfi még 2015. november 25-én érkezett hozzájuk, ahol 2017 nyarán menekültstátuszt kért, amit 2019 tavaszán a müncheni hatóság elutasított.

A férfi kihallgatásán nem ismerte el, hogy megütötte a nőt. Garázdaság miatt indítottak ellene a nyomozók eljárást, és kérték letartóztatását, amit ma délben a bíróság elrendelt.