Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórt szét egy ismeretlen Szolnokon egy olyan területen, ahol vakvezető kutyák is dolgoznak.

Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórtak szét Szolnokon a megyei vakok és gyengénlátók egyesületének irodája előtt, ahol vakvezető kutyák is dolgoznak - írja a Blikk. Az eset hatalmas közfelháborodást keltett.

A lapnak az egyik látássérült nő azt mondta, hogy bár a vakvezető kutyákra nem kötelező a szájkosár, ő a kutya biztonsága érdekében mégis ráadja ezeken a helyeken. 

A vakvezető kutyák vannak a leginkább kiszolgáltatva az ilyen gonoszságnak, mert látássérült gazdáik nem minden esetben képesek megakadályozni, hogy a kutyák megegyenek valamit – mondta a Blikknek Komondi Piroska. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakmai vezetője azt is hozzátette, hogy bár a hámban dolgozó vakvezető kutyákat megtanítják arra, hogy munka közben ne egyenek fel semmit a földről, és ne fogadjanak el ételt idegenektől, ők sem gépek, nekik is lehet egy gyengébb pillanatuk, amikor győznek az ösztönök.