Szijjártó Péter: Két különrepülőgép megy az Észak-Amerikában rekedt magyarokért a jövő héten

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott a szlovák kollégájával, hogy hétfőtől újra megnyitják a somoskőújfalui határátkelőt.
Vágólapra másolva!
A külgazdasági és külügyminiszter péntek este a közösségi oldalán közzétett videóban azt mondta, két különrepülőgép megy az Észak-Amerikában rekedt magyarokért a jövő héten. Szijjártó Péter azt kérte, aki szeretne a különrepülőkkel hazatérni Magyarországra, regisztráljon a külképviseleteknél.
Vágólapra másolva!

A miniszter elmondta, még mindig több száz magyar van Észak-Amerikában, dacára annak, hogy az elmúlt öt napban a külképviseletek segítségével 667-en haza tudtak térni.

„Tekintettel az Egyesült Államokban és Kanadában rekedt magyarok nagy számára, és arra, hogy gyakorlatilag nem lehet menetrend szerinti légi járattal haza térni, úgy döntöttek, két mentőjáratot, két külön repülőgépet indítanak Észak-Amerikába a jövő héten" - mondta a miniszter.

A WizzAir két repülőgépe Chicagóból, Los Angelesből, New Yorkból és Miamiból fogja "összeszedni és hazahozni" az ott rekedt magyarokat. Egy kanadai városban is le fognak szállni.

Összesen 460 hely van a két repülőn, ezt kizárólag magyar állampolgároknak tartják fenn.

A miniszter azt kérte, aki szeretne hazajönni, regisztráljon a külképviseleteken.

Szijjártó Péter azt mondta, nem az Egyesült Államokban vagy Kanadában élő magyarokat akarnak hazahozni, hanem azokat a Magyarországon élőket, akik utazni voltak Észak-Amerikában.