A Magyar Honvédség a védekezés minden területén jelen van

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a honvédség kiemelt szerepéről, de természetesen szóba kerültek a sportolók is, akik szintén felvették a küzdelmet a koronavírus-járvánnyal szemben a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár beszélt a miniszterelnök nyilatkozatáról, ahol azt mondta Orbán Viktor, a válság utáni időszakban többek között a katonaságnál is lesznek munkahelyek, aki készséget és képességet érez rá, az vállalhatja az ország fegyveres védelmét. Németh Szilárd szerint ezt is jelentheti Orbán Viktor beszéde, de azt is hozzátette, a kormányfő azt is megemlítette, hogy vége a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszának, ennek értelmében az ország különböző területeire kell speciális intézkedéseket meghozni. A legfontosabb az, hogy minden magyar érezze, ezekben az időkben is számíthat a kormányra, de számíthat a Magyar Honvédségre is, amelyik a védekezésben kiemelt feladatot lát el, azaz valós a kormány azon mondata, mely szerint egy magyar sem maradhat egyedül.

A politikus megemlítette, a védekezés második szakaszában két pillér között kellett meghozni az intézkedéseket, az egyik az, hogy továbbra is az emberélet a legfontosabb, azaz a megbetegedetteket mindenképpen igyekezni kell megmenteni. Ugyanakkor az is látszik, az élet az mindenképpen utat tör magának, ezt pedig segíteni kell az embereknél, ezért volt szükség azon rendelkezésekre, amikkel újraindítják az életet, viszont ezt csak fegyelmezetten és ütemezetten szabad megtenni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.