Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy szír embercsempészt

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A Kalocsai Járási Ügyészség embercsempészet miatt tegnap gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy szír férfit, aki  július 6-án a szerb-magyar határnál hat szír migránst próbált Ausztriába csempészni, de a kalocsai rendőrök az 51-es főúton elfogták őket.
Vágólapra másolva!

A férfi július 6-án egy budapesti autókölcsönzőben bérelt egy autót, amivel a fővárosból a szerb-magyar határ közelébe hajtott. Máig ismeretlen bűntársa adta meg neki azokat a GPS koordinátákat, ahol a határt illegálisan átlépő migránsokat fel kell vennie.

A férfi a megbeszélt helyeken föl is vette autóval a hat, magát szírnek valló migránst, akiket megpróbált Ausztriába juttatni, de a kalocsai rendőrök 17 óra után az 51-es főúton megállították és igazoltatták őket.

A sofőrt őrizetbe vették, majd az ügyészség javaslatára

a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A kalocsai rendőrök a nyomozás befejezése után javasolták a férfi bíróság elé állítását.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Az ügyészség a sofőrt embercsempészet miatt szeptember 30-án bíróság elé állította. A bíró bűnösnek mondta ki a vádlottat, és

másfél év börtönre ítélte, emellett három évre kitiltotta az ország területéről. Az ítélet nem jogerős,

ugyanis az ügyész hosszabb idejű büntetés kiszabása, míg az ügyvéd enyhítés érdekében fellebbezett. Az ügyben másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt - írja az Ügyészség oldala.