Az 53 éves férfi egy gáz – és riasztófegyvert fogott utastársára az 1-es villamoson, amiért figyelmeztette, hogy halkítsa le a zenét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába ma délelőtt 9 óra 23 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, a Flórián térnél közlekedő 1-es villamoson egy férfi fegyverrel hadonászik és ráfogta az egyik utasra is.

Az óbudai rendőrök öt perc alatt a helyszínre értek, a férfit, - aki a Vörösvári úton leszállt a villamosról - a Bécsi út és Farkastorki út kereszteződésénél elfogták. A rendőrök az 53 éves, budapesti P. Zsoltnál a gáz – és riasztófegyvert is megtalálták.

A rendőrök megállapították, hogy P. Zsolt a villamoson hangosan hallgatta a zenét, ezért szólt rá az egyik egy utas. Az 53 éves férfi ekkor övtáskájából elővette a fegyvert, és ráfogta az őt csendre intő nőre. Végül senki nem sérült meg, a férfi a fegyvert csak fenyegetésre használta, nem lőtt vele.

A III. kerületi rendőrök P. Zsolt ellen fegyveres garázdaság miatt indítottak nyomozást, kihallgatása folyamatban van - írja a Police.hu.