Több tonna rezet loptak el egy zuglói telephelyről

Vágólapra másolva!
A rendőrség 9 év után sikeresen elfogta annak a bandának mindegyik tagját, amelyik 2011-ben elrabolt egy rézhulladékkal teli kamiont.
Vágólapra másolva!

2011 áprilisában indítottak nyomozást három férfi ellen, akik bementek egy szállítmányozással foglalkozó cég zuglói telephelyére. Berúgták a portafülke ajtajá, a biztonsági őrt pedig egy székhez kötözték.

A támadók ezek után elloptak egy kamiont, amire 13,5 tonna rézhulladék volt felpakolva.

A kamiont még aznap megtalálták az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál, de a pótkocsi az 50 milliós rakománnyal nem volt ott.

Az első fordulat az ügyben 2014 májusában történt, amikor az 51 éves G. Gábort azonosították a kamionban talált nyomok alapján. Kihallgatása közben mindent tagadott. Később a bíróság 8 év fegyházra ítélte.

A rendőrök folytatták a nyomozást. Idén márciusban újabb információkat szereztek az ügyről, így

G. Gábor társai mellett megtalálták azt a férfit is, aki a tippet adta nekik, ő a szállítmányozási cég alkalmazottja volt.

Az 56 éves K. Istvánt szeptember 21-én, a 44 éves T. Györgyöt és a 47 éves Cs. Zsoltot – akikkel G. Gábor betört a telephelyre – szeptember 24-én hallgatták ki.

Kiderült, hogy a banda a rezet egy cecei tanyán tárolta egy ideig, majd 16 millió forintért eladták.

Sikerült megtalálni azt a férfit is, aki végül eladta a pótkocsit és a rezet. A 46 éves bicskei H. Gábort október 1-jén orgazdaság miatt hallgatták ki.

A rendőrség K. Istvánt és Cs. Zsoltot őrizetbe vette és javasolta letartóztatásukat, a bíróság viszont a bűnügyi felügyelet mellett döntött. T. György jelenleg kiadatási őrizetben van egy Németországban elkövetett cigaretta csempészés miatt. H. Gábor szabadlábon védekezik.