Niedermüllerék és a baloldali önkormányzatok közpénzből pénzelik azt a Czeglédy Csabát, akinek a tagságát az ügyvédi kamara költségvetési csalás vádja miatt felfüggesztette - írta közösségimédia-oldalán Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke.

A Fidelitas elnöke elmondta, hogy felszólították Erzsébetváros baloldali polgármesterét, hogy mondja fel Czeglédy Csaba szerződését, és fordítsa a felszabaduló milliókat Erzsébetvárosra és az erzsébetvárosiakra.

Sajtótájékoztatót tart a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és Virágh Előd, az Erzsébetvárosi Fidelitas elnöke.Forrás: Facebook

Virágh Előd, a VII. kerületi Fidelitas elnöke hozzáfűzte, hogy egy tollat is vittek ajándékba a DK-s polgármesternek, hogy legyen mivel felmondania Czeglédy Csaba 50 millió forint értékű megbízási szerződéseit.

Az Erzsébetvárosi Fidelitas elnöke kifejtette, azért szólították fel a polgármestert, hogy azonnal mondja föl a DK-s ügyvéd megbízási szerződéseit, mert az ügyvédi képviselet kamarai tagsághoz kötött engedélyköteles tevékenység. E tevékenységét pedig Czeglédy Csaba már nem folytathatja, mert az ügyvéd kamarai tagságát a Vas Megyei Ügyvédi Kamara október 21. napjával felfüggesztette. 

A VII. kerületi Fidelitas elnöke hangsúlyozta, hogy ez nemcsak jogkérdés, ez a polgármester erkölcsi kötelessége is. Adja meg Erzsébetváros lakosságának azt a tisztelet, hogy a kerület jogi képviseletét olyan ügyvédi irodára bízza, amely fedhetetlen, és amelynek vezetője sem adócsalásért, sem más bűncselekmény vádja miatt nem áll bíróság előtt.

Illés Boglárkaval a Fidelitas elnökével vittünk a DK-s polgármesternek ajándékba egy tollat, hogy legyen mivel...

Közzétette: Virágh Előd – 2020. október 28., szerda

Egy elektromos hosszabbítót is hozzácsaptunk az ajándékhoz, amivel emlékeztetni szeretnénk Niedermüller Pétert, hogy az áramlopás bűncselekmény, amit abban a hivatalban követtek el, amelyet ő vezet, amelyért ő a felelős.

- tette hozzá Virágh Előd.