Megint hazudott a baloldali propagandasajtó: most a Fradiról és az MTVA-ról terjesztenek álhírt

Vágólapra másolva!
Nem igazak a baloldali portálok cikkei, amelyek azt állították, három évre előre 855 ezer euróért megvette a Ferencváros nemzetközi kupameccseinek közvetítési jogát az MTVA - írja a Médiapiac. Keretszerződésről van ugyanis szó, ha a Fradi nem kvalifikálja magát az UEFA-sorozatokba, pénzt sem fog kapni.
Vágólapra másolva!

Hazudtak azok a baloldali médiumok, amelyek azt állították, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) előre megvette a Ferencváros nemzetközi kupameccseinek közvetítési jogát a következő három évre. A G7.hu és a Magyar Hang is arról cikkezett, hogy az MTVA 855 ezer eurót fizet majd a Ferencvárosnak, és azt is sugallták, ezáltal előre fogadott a Fradi eredményes hazai szereplésére. A Médiapiac utánajárt a kérdésnek, és kiderült,

Az MTVA tehát nem költötte el a 855 ezer eurós összeget, amint azt a Magyar Hang állította. A Ferencváros jövőbeli teljesítményétől függően a ténylegesen elköltött pénz lehet ennél lényegesen kevesebb is, több azonban semmiképpen sem. A szerződés megkötésével nem előlegezték meg a Fradi bejutását a nemzetközi kupákba, amire a magyar bajnokság erőviszonyait és jelenlegi állását nézve amúgy jó esély van, hanem csak abban az esetben fizetnek, ha a klub kijut a nemzetközi porondra, és lesznek műsorra tűzhető mérkőzései. A lap úgy értesült,

Attól függően, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában szerepel majd, illetve hogy hány kört sikerül mennie az adott sorozatban, eltérő összeget kap a klub. Ha nem jut be sehova sem, akkor természetesen közvetítés sincs, így ebben az esetben a Fradi nem kap semmit.

A G7.hu azt is kiemelte, hogy a Puskás Akadémia mindössze 55 ezer, a Budapest Honvéd pedig csak 132 ezer eurót kapott a közvetítési jogokért – szintén keretszerződéses formában –, lényegesen kevesebbet, mint a Ferencváros. A Médiapiac forrásai elmondták, ebben sincs semmi meglepő, hiszen a Puskás Akadémia hamarabb kiesett ősszel a nemzetközi kupából, mint a Kispest, így értelemszerűen kevesebbet is kapott. A Ferencváros a Bajnokok Ligájában volt érdekelt ebben a szezonban, és az összes selejtezőkört sikerrel vette. Több meccse volt, nagyobb presztízsű versenysorozatban, ráadásul a mérkőzéseit – lévén a Fradi a legnépszerűbb hazai csapat – lényegesen többen nézték. Piaci alapon is indokolt volt tehát, hogy a Ferencváros többet keressen a közvetítési jogok értékesítésén, mint a Puskás Akadémia vagy a Budapest Honvéd.