Jól alkalmazza Magyarország az egyetlen hatásos fegyvert a járvány ellen

Kásler Miklós (Budapest, 1950. március 1. –) Széchenyi-díjas magyar onkológus, tanszékvezető egyetemi tanár, az orvostudomány kandidátusa, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, 2018-tól az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.
Vágólapra másolva!
Rendkívüli jelentőségű, hogy kétmillió honfitársunk már megkapta a védőoltást, mert ez azt jelenti, hogy Magyarország nagyon jól alkalmazza az egyetlen hatásos fegyvert a világjárvánnyal kapcsolatban - mondta Kásler Miklós az Életközelben legújabb adásában. A közösségi oldalon közzétett videointerjúban az emberi erőforrások minisztere a jelenlegi járványhelyzet mellett beszélt a pedagógusok rendkívüli oltásának várható eredményéről, a Nemzeti Egészségügyi Programról, valamint a húsvét legfontosabb üzenetéről is.
Vágólapra másolva!

Nagy öröm, hogy a kormány biztosította a világ minden tájáról a vakcinákat - mondta Kásler Miklós a kétmillió beoltott magyarral kapcsolatban. A miniszter a közösségi oldalon közzétett videójában azt is hozzátette: az oltásokat a szállítások ritmusában, rendkívül gyorsan, határozottan és szervezetten kell az emberekhez eljuttatni.

Az oltópontokkal kapcsolatban kifejtette: amikor kétmillió embert kell mozgatni, bizonytalanságok szórványosan lehetségesek, azonban az oltakozás szervezetten és gyorsan zajlik hazánkban.

Jól halad a gyermekvédelmi program is

A pedagógusok rendkívüli oltási programjáról elmondta, hogy

április elseje és tizedike között a 142 ezer pedagógus, illetve iskolában dolgozó munkatárs fogja megkapni a vakcinát.

Kásler Miklós a beszélgetés során kitért a nemzeti programok közül a gyermekvédelmi programra is, amely meglátása szerint az egészségügy rendkívüli terhei ellenére jól halad.

A beszélgetés végén a miniszter megosztotta gondolatait a nagyhéttel kapcsolatban: húsvét üzenete mindig az, hogy megújulunk, feltámadunk és az örök életre készülünk.

– Támogassuk egymást, vegyük tudomásul, hogy segíteni tudunk embertársainkon,

és reménykedjünk abban, hogy folytatni tudjuk az életünket úgy, vagy még emelkedettebb módon, mint eddig – üzente mindenkinek a tárcavezető.