Megszületett az ítélet Berki Krisztián ügyében, két év börtönre ítélték, elfutott az újságírók elől

Krisztian Berki #aberki, Berki Krisztián
Vágólapra másolva!
Két év börtönre ítélte a bíróság Berki Krisztián. A celeb ellen azután indult eljárás, hogy Budapesten egy BKV busz előtt indokolatlanul nagyot fékezett. A busz sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést, és hátulról belerohant Berki autójába. A buszon több utas is megsérült, ahogy Berki felesége is, aki a celeb mellett ült. Nem kell börtönbe mennie egyelőre, az ítéletet a bíróság felfüggesztette négy évre. Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint elfutott az újságírók elől, amikor megérkezett a bíróságra.
Vágólapra másolva!

Büntetőfékezés miatt indult eljárás ellene.

A vádirat szerint a következő történt: egy BKV busz beállt a Megyeri temetői megállóba, majd miután az utasok le- és felszálltak, továbbindult, és szinte azonnal besorolt a kétszer két sávos úton a belső sávba, mert nem sokkal távolabb balra kellett volna kanyarodnia.

A belső sávban gyorsan érkezett a luxusautójával Berki, aki vád szerint kilencvennel hajtott ötven helyett,

ám a busz miatt lassítania kellett. A celeb ezután megelőzte a buszt, majd teljes erővel fékezett, a rendőrségi vizsgálat szerint indokolatlanul.

A buszvezető nem tudta elkerülni az ütközést, és nekiütközött. Az egészről videó is készült.

Az ütközéstől többen megsérültek: az ülő utasok közül volt, aki a földre esett, mások az előttük lévő kapaszkodórudakban ütötték meg magukat. Egy női utas előrelendülve, a kapaszkodórúd körül megperdült. De megütötte magát a celeb felesége is az autóban.

Berki Krisztián Forrás: Facebook/Krisztian Berki #aberki

Az ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb és jelentős kárt okozó rongálás miatt is vádat emelt Berki Krisztián ellen. A vádiratban indítványozták: beismerés esetén Berkit a bíróság ítélje 2 év 6 hónap börtönre.

Berki Krisztián azonban nem tartotta magát bűnösnek, ezért tárgyalássorozat indult ellene.

A Blikk beszámolója szerint az ügyész ma a perbeszédében azt mondta, hogy indokolt, hogy Berki letöltendő börtönre ítéljék:

"A vallomásokból és egyéb bizonyítékokból egyértelmű, hogy semmi nem indokolta a vádlottnak, hogy megálljon, fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz.

Berki az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát, és azt mondta, nem érzi magát felelősnek, ezért kérte, hogy a bíróság mentse fel.

A bíróság ezután egy rövid szünetet rendelt el, majd két év börtönre ítélte Berkit, amit négy évre felfüggesztettek, emellett pénzbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.