Varga Judit: Magyarország lejáratására készül az Európai Parlament, csak azért mert a legmagasabb szinten védelmezzük a gyermekek és a szülők jogait

Varga Judit
Vágólapra másolva!
Magyarország lejáratására készül az Európai Parlament, csak azért mert a legmagasabb szinten védelmezzük a gyermekek és a szülők jogait - írja Varga Judit igazságügy-miniszter Facebook-oldalán. Hozzátette, a határozat szövege ráadásul tele van tárgybeli tévedésekkel és hazugságokkal.
Vágólapra másolva!

Az igazságügy-miniszter kiemeli, az EP hazánkkal szemben megfogalmazott állásfoglalását egy olyan képviselő dolgozta ki, akit korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek kompromittáló szexuális tartalmak küldözgetése miatt.

Arra, hogy a határozat szövege tele van tárgybeli tévedésekkel és hazugságokkal, egy példát is megemlített: a szöveg szerint június 30-ig várták a magyar kormány válaszait a Bizottság kérdéseire, de állításuk szerint csak július 1-én kapták meg azokat. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Igazságügyi Minisztérium június 30-án, időben küldte meg a válaszokat a felmerült kérdésekre.

Nem elég, hogy a szokásos 2 hónap helyett csak egy hetünk volt a válaszadásra, még azt is el akarják vitatni, hogy betartottuk a határidőket, ami felháborító - teszi hozzá Varga Judit.

A mindennapi politikai csatározások és nemtelen rágalmak közepette nekünk továbbra is a legfontosabb a magyar családok védelme. Azért dolgozunk, hogy a családok legyenek a legerősebbek! - zárja bejegyzését a miniszter.