Márki-Zay Péter szerint a rezsicsökkentés az népbutítás

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian Prime Minister and candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay arrives for a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Népbutításnak nevezte Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje azt a rezsicsökkentést, aminek révén havi szinten 32 ezer forinttal több marad a családok zsebében. A baloldali politikusok az elmúlt hetekben nemcsak Európa legalacsonyabb hazai rezsiárát kritizálták, hanem a benzinárcsökkentést is. 
Vágólapra másolva!

- mondta Márki-Zay Péter egy keddi fórumon Gárdonyban. A baloldali politikus szerint

Gyurcsány jelöltje tehát folytatta a rezsicsökkentés elleni támadását. Márki-Zaynak tehát nem tetszik az, hogy a magyar családok a rezsicsökkentés révén havi 32 ezer forintot spórolnak meg. A baloldali politikus mindezek mellett a benzinárak hatósági rögzítését is támadta.

Gyurcsány jelöltje eltörölné a rezsicsökkentést Forrás: AFP/John Thys

Így védi Márki-Zay a baloldali oligarchát

A gárdonyi fórumon mindezek mellett ismételten védelmébe vette a korrupt baloldali oligarchát, Bige Lászlót. Márki-Zay a védelmébe vette Bigét, és azt mondta,

lehet, hogy tényleg volt kartell, lehet, hogy nem volt.

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay azért vette védelmébe Bigét, mert jelentős összeggel finanszírozta a kampányát.