Civil Összefogás Fórum: A legkorruptabb kormányzati időszak a 2002 és 2010 közötti volt

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) úgy látja, hogy a rendszerváltást követő legkorruptabb kormányzati időszak a 2002 és 2010 közötti volt.
Vágólapra másolva!

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt ismertette, hogy az állami vagyonkezelők összevonása 2010 előtt milyen jogi anomáliákat, aggályokat vetett fel. Ez a témája a CÖF-CÖKA által felállított Civil Igazságtételi Bizottság első jelentésének.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szóvivő a jelentést összegezve azt mondta: a 2010 előtt kormányzó baloldal két ciklus alatt 190 társaság állami tulajdonhányadát adta el, a költségvetésbe befolyt 750 milliárd forint jelentős része azonban "mintha el is tűnt volna".

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke azt mondta, az ifj. Lomnici Zoltán elnökletével működő Civil Igazságtételi Bizottság rámutat a

2002-2010 közötti kormányok feltehetően korrupt, a magyar gazdaságot módszeresen tönkretevő tevékenységére.

- közölte Csizmadia László.