Egy 14 éves fiú rendszeresen terrorizálta, életveszélyesen megfenyegette osztálytársait, órán a meztelen fenekét mutogatta, sértegette az osztályfőnökét, olyan erővel rúgott egy székbe, hogy az a radiátornak csapódott, emellett rugdosta osztálytársai táskáit egy Győr közeli általános iskolában.

A 14 éves fiú ismétléssel kezdte meg a hetedik osztályt az iskolában, ahová nem tudott beilleszkedni: fizikailag és lelkileg is rendszeresen bántalmazta osztálytársait, szó szerint rettegésben tartotta őket. Rendszeresen beléjük kötött trágár szavakkal, volt, akinek megégette a könyökét egy öngyújtóval.

Testnevelésórán beszólogatott a lányoknak, majd a tanárnő előtt lehúzta a nadrágját és mutogatta magát.

Osztályfőnökét is trágár szavakkal szidta, amiért elvette tőle az iskolába vitt elektromos cigarettáját, majd olyan erővel rúgott a mellette lévő székbe, hogy az a radiátornak csapódott.

Volt, amikor bicskát vitt az iskolába, és azzal ijesztgette osztálytársait, melyet a tanárok szintén elvettek tőle, ezért dühében osztálytársai táskáit rugdosta.

A kamasz ellen az ügyészség zaklatás, szeméremsértés, becsületsértés és garázdaság miatt emelt vádat, többek között javítóintézeti nevelés elrendelését javasolta.

Az ügyben a Győri Járásbíróság fog döntést hozni - írja az Ügyészség oldala.