Két drogkereskedőt tartóztattak le Budapesten - írja a police.hu.

A fővárosi nyomozók december 8-án este a XVIII. kerületben, az utcán fogták el L. Béla budapesti lakost, akinél 50 gramm marihuána volt. A 30 éves férfit előállították, és kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként kihallgatták. Elmondása szerint rendszeresen vásárolt marihuánát F. Gábortól.

Ezt követően a rendőrök megjelentek F. Gábor budapesti lakcímén, ahol a 33 éves férfit elfogták. A lakásban kutatást végeztek, ahonnan befőttes üvegekben tárolt és folpackba csomagolt, mintegy 2 kilogramm marihuána, valamint kábítószer-kereskedelemhez használt gramm-pontosságú mérleg, és vélhetőleg kereskedelemből származó, összesen 3.660.000 forint készpénz került elő, amiket a rendőrök lefoglaltak.

Forrás: police.hu

F. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, melynek során elmondta, hogy több éve foglalkozik kábítószer-kereskedelemmel, és megnevezte kapcsolatát is, B. Zsolt személyében. Állítása szerint az elmúlt időszakban tőle vásárolta a kábítószert.

A nyomozók B. Zsoltot budapesti lakhelyén elfogták, és a lakásban végzett kutatás alkalmával csekély mennyiségű kábítószergyanús anyag – marihuána és amfetamin –, 380.000 forint készpénz, nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett vágyfokozó tabletták kerültek elő, melyeket a rendőrök lefoglaltak.

A 33 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, de a bűncselekmény elkövetését tagadta.

A nyomozók F. Gábort és B. Zsoltot őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.