Mészárlás a Fontana bárban: egy 1999-es leszámoláshoz is köze lehet a rákospalotai kettős gyilkosnak

A Magyarországon kettős gyilkosság megalapozott gyanúja miatt letartóztatott B. Karol 56 éves szlovák állampolgárt a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínén gyanúsítottként hallgatták ki a szlovák rendőrök.
A Magyarországon kettős gyilkosság megalapozott gyanúja miatt letartóztatott B. Karol 56 éves szlovák állampolgárt a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínére viszik a szlovák Lynx különleges egység tagjai
Vágólapra másolva!
A Szent Korona útján történt kettős gyilkosság megalapozott gyanúja miatt letartóztatott B. Karolt, az 56 éves szlovák férfit, gyanúsítottként hallgatták ki a helyi rendőrök a dunaszerdahelyi maffia-leszámolás helyszínén. 
Vágólapra másolva!

A magyar igazságügyi szerveket a szlovákok felkérték B. Karol ideiglenes átadására, mert a nyomozásuk következő lépéséhez elengedhetetlen volt, hogy ő is a helyszínen legyen. B. Karolt a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai június 9-én adták át a szlovák Lynx különleges egység tagjainak. A férfit Dunaszerdahelyre vitték, ahol Szlovákia története legsúlyosabb bűncselekményének helyszínén, a Fontana bárban hallgatták ki.

Mi történt a Fontana bárban?

Ahogy a többször lefejezett dunaszerdahelyi magyar maffiáról szóló cikkünkben már megírtuk, bő egy évvel Fenyő János budapesti meggyilkolása után, 1999. március 25-én, csütörtök este 19 óra előtt nem sokkal a maffiózóként ismert Écsi Béla kilépett a dunaszerdahelyi Fontana bár ajtaján. Tíz férfit hagyott maga mögött, akik mind egy csoporthoz, egy asztaltársasághoz tartoztak. Nem sokkal ezután

rendőrruhába öltözött, maszkos férfiak léptek be az ajtón.

Előkapták az Agram géppisztolyukat és lövöldözni kezdtek.

Szitává lőtték Pápay Tibor dunaszerdahelyi maffiafőnök vezérkarát.

Mind a tízen meghaltak. Kilencen ott helyben, egy férfi a mentőben, a kórház felé menet.

A rákospalotai kettős gyilkosság

Magyarországon a B. Karol ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya indított nyomozást amiatt, amit 1999. február 2-án a 15. kerülti Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen tett.

Itt kettős gyilkosság történt. Döcher Györgyöt és a bolgár testőrét ölték meg.

Az ügy két gyanúsítottját, B. Karolt és az 52 éves, magyar D. Alexet tavaly ősszel, 2021. október 8-án fogták el. Az egyiket Németországban, a másikat itthon, Magyarországon. A rendőrök azt írják, a nyomozásban "szorosan" együttműködnek szlovák kollégáikkal.