Bajonettel szúrtak mellbe egy embert Veszprémben

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Emberölés kísérlete miatt tartóztatná le a Veszprém Megyei Főügyészség azt a 39 éves férfi, aki szeptember 16-án, nem sokkal éjfél után, egy bajonettel mellkason szúrt egy embert Veszprémben.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint két férfi késő este egy veszprémi, belvárosi sörözőben ivott, amikor valami miatt összevesztek egymással. Vitájuk lökdösődéssé fajult. Ekkor még nem történt semmi komolyabb, mert többen közbeléptek és megakadályozták, hogy verekedés törjön ki. A bajonettes férfi elindult a kocsmából egy közelben lévő lakásba, ahol nem hagyta nyugodni a vita. Éjfél után nemsokkal felhívta a másik férfit, aki ekkor még mindig a sörözőben ült és telefonon folytatták a veszekedést. A sörözőben iszogató verekedni hívta a férfit, amit az elfogadott, és közölte, hogy rövidesen ott lesz.

Forrás: Origo

Mivel tartott ismerőse fizikai erejétől, egy 30 centiméter pengehosszúságú bajonettel együtt érkezett a sörözőhöz, ahol a másik férfi már várta.

A veszekedésük az utcán folytatódott, és ekkor már elfajult. Összeverekedtek egymással.

A férfi előkapta a bajonettjét és mellkason szúrta vele a másik férfit, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

Az ügyészek a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozták a támadó letartóztatásának elrendelését, amelynek a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.