Kósa Ádám: Márki-Zay Péter szavai kimagyarázhatatlanok - videó

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian prime ministerial candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay, answers journalists' questions prior to a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ilyen minősítésnek nincs helye a közéletben. Nem csak a politikában, sehol! Ebben nem ismerek bocsánatot. Ezt nem tartom kimagyarázhatónak - mondta el videóüzenetében Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője arra reagálva, hogy vasárnapi élő bejelentkezésében Márki-Zay Péter azt mondta a Fidesz támogatóira, hogy fogyatékosak. Kósa Ádám az üzenetben azt is hozzátette, hogy siketként, fogyatékossággal élő személyként nagyon mélyen érinti ez. Az EP-képviselő úgy véli, hogy Márki-Zaynak lehetősége lett volna megszólalni azóta, bocsánatot kérni, de ezt nem tette.
Vágólapra másolva!

Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője videóüzenetében azt mondta, hogy

Márki-Zay Péter a fogyatékos jelzőt pejoratív, sértő módon használta.

Kifejtette, hogy nagyon nehéz volt megállnia, hogy első felháborodásában ne írjon vagy nyilatkozzon valami nagyon erős dolgot, de egy politikus nem viselkedhet megfontolatlanul - tette hozzá. Hangsúlyozta:

Kósa Ádám és Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselői Forrás: Facebook

Kósa Ádám nyomatékosította:

Kósa Ádám azt is elmondta, hogy

siketként, fogyatékossággal élő személyként nagyon mélyen érinti ez.

- szögezte le a Fidesz EP-képviselője.