Düh és szégyen a baloldalon, mert kiderültek a guruló dollárok

Korányi Dávid, Bajnai Gordon,  FOTÓ FOTÓTÉMA épületfotó SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása politikus miniszterelnök tanácsadó államtitkár
Washington, 2009. december 4. Bajnai Gordon miniszterelnök Korányi Dávid kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkárral (b) sétál a Capitolium előtt sajtótájékoztatója után washingtoni látogatása második napján, 2009. december 3-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Őszintének tűnő cikket közölt a dollárbaloldal hatalmas botrányáról a volt indexesek propagandaoldala, de a felszín mögötti szándékok teljesen másról árulkodnak. A nyugati megbízói a hazai baloldalnak a portálon keresztül üzentek nekik, hogy nagyon elégedetlenek a teljesítményükkel. Érezhetően sokan nagyon dühösek, hogy egyáltalán napvilágra került a több mint 3 milliárd forintról szóló finanszírozási botrány, de ennél is nagyobb mérget okoz, hogy a baloldal több mint egy évtizede semmilyen eredményt nem képes felmutatni. A telex nevezetű propagandaoldal is kénytelen előremenekülni, mert ha a bizalom az irányukba is megrendül, akkor a külföldi finanszírozóik gyorsan megvonják tőlük a támogatásokat, ez pedig a portál megszűnéséhez vezethet. A baloldalon a hatalmas botrány miatt tovább aggódhatnak, mivel újabb vizsgálat indulhat a guruló dollárok miatt. 
Vágólapra másolva!

Idén nyár végén maga Márki-Zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt vallotta be, hogy százmilliókat – sőt mint utóbb kiderült: hárommilliárd forintot – kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból.

Márki-Zay Péter egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármilliókat.

Ekkor említést tett arról is, hogy a támogatások több donortól érkeztek az Action for Democracy (AFD) nevű szervezeten keresztül. Az AFD vezetője pedig nem más, mint Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök egykori, Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója, Korányi Dávid.

Márki-Zay Péter buktatta le a teljes dollárbaloldalt, nagyon dühösek rá Fotó: Polyák Attila - Origo

Kiderült a külföldi finanszírozás

Idővel Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, egyben a nemzetbiztonsági bizottság tagja kezdeményezte, hogy az illetékes szolgálatok oldják fel a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló első vizsgálati jelentés harminc évre szóló titkosítását. Miután ez megtörtént, a kormánypárti politikus a Facebook-oldalán jelezte: a dollárbaloldal a választások előtt elhallgatta a külföldi pénzt, sőt később még azt is tagadták, hogy külföldi finanszírozókkal lennének kapcsolatban. Miután kiderült, hogy mégis jött pénz külföldről, letagadták a felét.

írta. Mint figyelmeztetett, önmagában már ez is sérti az ország szuverenitását. Kocsis Máté hozzátette, ez csak a feltárómunka eleje.

Így finanszírozták a dollárbaloldalt Forrás: Magyar Nemzet

Nagyon dühösek

A dollárbaloldal ügyében egy jó ideje Márki-Zay Péterre fognak mindent a baloldalon, hogy saját magukat mentsék. Ennek központi eleme, hogy az összes baloldali pártvezető azt mondja, hogy semmit nem tudtak a finanszírozásról, és nem is látták ezt a 3 milliárd forintot. Ezt értékelhetjük egyfajta előremenekülésnek is, hogy ne kelljen beszélniük erről a súlyos botrányról.

Új fejlemény, hogy a baloldali propagandasajtó is megkezdte az előremenekülést az elmúlt évtizedek legnagyobb botránya kapcsán. Szerdán a volt indexesek blogja egy olyan írást közölt, amiben világosan bemutatják, hogy milyen hibákat követett el Korányi Dávid és Márki-Zay Péter a titkos finanszírozás kapcsán. A legfontosabb elem, hogy

egyértelműen dühösek arra, hogy az egész finanszírozás napvilágra került, és ez a bukott baloldali kormányfőjelölt és körének a hibája.

Mérgesek, hogy a szereplők nem voltak képesek csöndben maradni, ezzel pedig leleplezték az egész folyamatot. Mindennek azért van döntő jelentősége, mert a jobboldali közírók, véleményvezérek évek óta írnak arról, hogy a baloldalt külföldről finanszírozzák, és ennek alapján cselekednek az ellenzéki szereplők. Ezeket korábban a baloldal részéről egyszerűen álhírnek nevezték, de mostantól ezt meglehetősen nehezen tudják majd megtenni.

Korányi Dávidra (jobboldalt), Karácsony emberére is nagyon dühösek Forrás: AFP /MTI

Előremenekül a külföldről finanszírozott blogoldal

A volt indexesek blogja - amely egyébként Soros-pénzekből is működik - amellett, hogy megpróbálja a botrány szánalmas baloldali magyarázkodásainak az ellentmondásait Korányira és Márki-Zayra fogni, előre is menekül. Azért is menekül előre, mert az már jól látszik, hogy Korányi, Karácsony és Márki-Zay mögül a nemzetközi támogatás már kihátrált. Ennek legfőbb oka, hogy jól látszik, nem képesek sem titokban tartani a zűrös ügyeket, sem megnyerni a választásokat.

A telex nagy valószínűséggel azért is közölte az írását, hogy elhatárolja magát a bukott személyektől, valamint lehetősége legyen arra, hogy ne veszítse el a nyugati donorok támogatását.

A volt indexesek blogja egyben egy fórum a nyugati pénzügyi-globalista köröknek, amin átadják a megértésre szánt információt:

nagyon nem gazdálkodtok jól a baloldali pártvezérek a rájuk bízott 3 milliárd forinttal.

Ezeknek a köröknek ugyan 3 milliárd forint nem egy nagy tétel – nem kevés nekik sem, de azért úgy vannak vele, hogy tudják nélkülözni, főleg, ha ésszel költik el -, de eredményorientáltak. Azt látják, hogy több mint egy évtizede tehetnek bármit, semmi valódi eredmény sincs.

Tanulságos az alábbi ábra, ahol összegyűjtötték a telex cikkének azon állítását, amiben egyértelműen megpróbálják a súlyos finanszírozási botrány felelősségét áttolni a bukott baloldali politikusokra. Nagyon sokatmondó, hogy még ők is titkolózással vádolják az AFD-t.

Forrás: Origo

A fenti gyűjtés is jól mutatja azt az izzadságszagú erőlködést, amivel a telex megpróbál kifarolni ebből a példátlan botrányból. Persze a cikknek nem sikerült bebizonyítania azt, hogy valóban semmilyen törvénysértés nem történt a guruló dollárok kapcsán. Egy dolog azonban teljesen egyértelmű:

a baloldal külföldi megbízói másfajta politikát követelnek és ennek egyre hangsúlyosabban nyomatékot is fognak adni.

Ennek egyik legjobb példája ez az írás is, ami egyszerre szolgálja az előremenekülést, a felelősség eltolását, és annak az üzenetét, hogy az amerikai finanszírozók idővel eredményt szeretnének látni a baloldalon a sorozatos kudarcok után.

Újabb vizsgálat indulhat

A baloldal helyzetét csak tovább nehezíti, hogy a hatalmas botrány miatt újabb vizsgálat indulhat a dollárbaloldalhoz guruló 3 milliárd forintról. A közösségi médiában kampányszerűen felbukkanó hirdetésekkel politikai tevékenységet kifejtve a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországért Mozgalom egyértelműen az országgyűlési választáson elinduló jelölő szervezetet, illetve pártot vagy jelöltet támogatta - többek között erről írt Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese abban a közérdekű bejelentésben, amit az Állami Számvevőszéknek küldött a baloldalhoz a guruló dollárok kapcsán.