Bangóné Borbély Ildikó szerint más baloldali politikusok diplomájával is gond van

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Bangóné Borbély Ildikó
Budapest, 2021. április 8. Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Nem csak én tudok róla, hogy vannak ilyen ügyek - mondta a magának diplomát hazudó Bangóné Borbély Ildikó arról, hogy vannak-e hasonló ügyek a baloldalon. Az MSZP országgyűlési képviselője szólt arról is, hogy a baloldali etikai kódex alapján nem lenne helye az országos listán Cseh Katalinnak, Czeglédy Csabának és Gréczy Zsoltnak sem. 
Vágólapra másolva!

Nem szeretnék neveket mondani, de annyit mondhatok, hogy nem csak én tudok róla, hogy vannak ilyen ügyek - mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője az Indexnek annak kapcsán, hogy más ellenzéki politikusoknak is gondjuk van a diplomájukkal. Hallomás alapján van ilyen is, meg olyan is - tette hozzá.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő beszélt arról is, hogy más gyanús ügyek is vannak a baloldalon Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hajnal Miklóssal kapcsolatban pedig csak azt tudta mondani, hogy ez az etikai kódex valakire vonatkozik, valakire pedig nem.

Én az első perctől kezdve vállaltam a felelősséget, és azt gondolom, hogy Hajnal Miklósnak is vállalnia kellene. Ha valami az egyik pártra vonatkozik, akkor a másik párt képviselőire és jelöltjeire is vonatkoznia kell - tette hozzá.

FELHÍVNÁM RÁ HADHÁZY ÁKOS FIGYELMÉT, HOGY AZ ELLENZÉK ETIKAI KÓDEXE MINDEN PÁRTRA VONATKOZIK, ÉS ENNEK ÉRTELMÉBEN AKKOR NEM LENNE HELYE A LISTÁN SEM A MOMENTUMOS CSEH KATALINNAK, SEM AZ OLYAN DK-S POLITIKUSOKNAK, MINT CZEGLÉDY CSABA, RÁCZNÉ FÖLDI JUDIT VAGY ÉPPEN GRÉCZY ZSOLT

- mondta Bangóné.

Ha felállítunk egy követelményrendszert arról, hogy a képviselőknek minek kell megfelelniük, akkor ennek mindenkire vonatkoznia kell. Beleértve Hadházy Ákost is.

Miközben Hadházy Ákos felszólítja az MSZP képviselőjelöltjeit, hogy lépjenek vissza, és ne terheljék tovább a közös listát, nem kerülhetjük el, hogy ez nem csak a Magyar Szocialista Pártot kell érintse. Ezen logika szerint fel kellene szólítania erre a többi képviselőt, köztük saját magát is - tette hozzá.