Ismerőse intim képét osztotta meg az interneten egy férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy Nógrád megyei férfi az egyik női ismerőse intim képeit osztotta meg az interneten. A képeken a nő fehérneműben, félmeztelenül látható.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly júliusban, az egyik közösségi oldalon tette közzé azokat a képeket az egyik női ismerőséről, amiket korábban más készített.

Ezzel a fehérneműben és félmeztelenül pózoló nőt a saját ismerősein túl, akik részben a nő ismerősei is, mások is megnézhették.

Az információszabadságról szóló törvény értelmében az egyén szexuális életére és irányultságára vonatkozó adatok különleges adatok, ezért az ügyészség a férfivel szemben különleges adatra elkövetett személyes adattal visszaélés miatt nyújtott be vádiratot a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ilyen ügyek áldozatai a büntetőeljárással párhuzamosan avagy annak befejezése után polgári peres úton sérelemdíjat követelhetnek az őket ért sérelemére és azt is, hogy a jogsértőt tiltsák el az újabb jogsértéstől.