Rendőrök elleni merényletet tervezett egy férfi az augusztus 20-i ünnepségen

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy 34 éves férfi egy internetes alkalmazáson létrehozott egy csoportot, ahol embereket toborzott ahhoz, hogy megtámadják az augusztus 20-i ünnepségen dolgozó rendőröket.
Vágólapra másolva!

A 34 éves, Bács-Kiskun megyei férfi augusztus 16-án, egy internetes alkalmazáson létrehozott egy nagyjából kétszáz fős csoportot.

Az volt a célja, hogy embereket toborozzon a rendőrök megtámadására az augusztus 20-i, budapesti ünnepségen.

Ehhez különböző eszközöket be is szerzett, például gázsprayt, gázöngyújtó töltőgázt és különböző kiszerelésű tűzijátékokat.

A rendőrségnek sikerült azonosítani a férfit, és a TEK kommkandósaival elfogták, majd hivatalos személy elleni erőszak előkészülete miatt kihallgatták. A férfi mindent tagadott.

Több helyen is házkutatást tartottak az ügyben augusztus 19-én, a férfi otthonában informatika eszközöket és tűzijátékokat foglaltak le.

A külföldről rendelt nagy petárdák éppen a házkutatás közben érkeztek meg.

Az ügyészség javaslatára a bíróság augusztus 21-én egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés fellebbezéske miatt nem végleges.

A csoport tagjai közül még egy 35 éves férfit hallgatott ki a rendőrség, aki beismerő vallomást tett. Ő szabadlábon védekezhet.