Apáti Bence: Hitlert idézve szidják Oroszországot a Telexen

Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Vannak az igazán fontos dolgok az életben. Ilyen például az előbújás napja.

Ez ugye tegnap volt.

Ilyenkor az LMBTQI közösség tagjai a családjuk és a barátaik előtt nyilvánosan is megvallják, hogy mások, illetve másokat szeretnek, esetleg más testbe születtek, amihez, mint azt a Telextől megtudtuk, elképesztő bátorságra van szükség, hiszen itt Európában valósággal üldözik, illetve megvetik a homoszexuálisokat.

Nos, természetesen ilyesmiről szó sincs, sőt.

A sőtöt most tényleg nem kezdem el magyarázni, minden olvasónk pontosan tudja, hogy az effajta sőtök nem holmi költői túlzásokat takarnak, manapság gyakorlatilag ott tartunk, hogy lassan hátrányt jelent ha valaki nem az LMBTQ közösség tagja, elég megnézzük bármelyik filmet, sorozatot, mesefilmet, színházi előadást, reklámkampányt vagy TikTok-videót, hogy lássuk valóban ez a helyzet, mi több, napjainkban inkább az kerülhet igen komoly bajba - akár itt, ebben a homofób diktatúrában is -, ha mondjuk nem megy ki a Pride-ra, esetleg a Pride hónapja alatt nem vált szivárványos profilképre.

Simán átestünk a ló túloldalára, de nincs ebben semmi meglepő, a liberálisokról köztudott, hogy hajlamosak túltolni azt a bizonyos biciklit.

Az LMBTQ témát is kilométerekre tolták túl az eredetileg meghatározott céltól.

Manapság tehát a homoszexuálisoknak finoman szólva sincs mitől félniük, a homoszexuálisok homoszexuális identitását ünnepelni nem akaró heteroszexuálisoknak viszont nagyon is.

Persze nem volt ez mindig így.

Példának okáért Adolf Hitler nem annyira kedvelte a melegeket, valószínűleg ezért záratta előszeretettel koncentrációs táborokba őket.

Nagyjából 50 és 60 ezer emberről tudunk, akiket a Gestapo elkapott, bezárt és rózsaszín háromszöget rakott rájuk.

A halottakról nincs adatunk, én legalábbis nem találtam erre vonatkozó statisztikákat, de Adolf Hitler egészen biztosan rengeteg homoszexuálist gyilkoltatott meg.

És persze több millió zsidót is.

Nem volt egy kimondottan kedves figura.

Tettei ellenére vagy pont azok miatt persze a mai napig rengeteg tisztelője van.

Nos, őket hívjuk náciknak.

A nácikat a többség beteg lelkű embereknek tartja, mert azok, akik egy olyan figurára néznek fel, aki több milló embertársát végezteti ki, kizárólag a származásuk alapján, nem lehetnek épelméjűek.

Sőt.

Ezt a hosszúra nyúlt bevezetőt mindössze azért gondoltam leírni, mert a Telex a minap átlépte a Rubicont: egy olyan beteglelkű, degenerált idiótával készített interjút, aki minden jel szerint náci: tiszteli Adolf Hitlert.

Felnéz rá.

Egyfajta példaképként tekinti.

Az úr nem más, mint Zelenszkij egyik legfontosabb és legbizalmasabb tanácsadója, Mihajlo Mihajlovics Podoljak.

Orosz részről gyakran éri az a vád az ukrán vezetést, hogy nácik, a Föderáció pedig jelenleg egyfajta, úgynevezett nácitlanítást végez.

Ezzel azért nehéz egyetérteni, még akkor is, ha a Jobb Szektor vagy az Azov ezred dugig van horogkeresztes tetoválásokat viselő nácikkal, az ukrán katonai vezetők pedig igen gyakran buknak le egy-egy, az egyenruhájukon felejtett totenkopffal, vagy horogkeresztes karkötővel.

De ettől függetlenül az ukrán vezetők valószínűleg nem nácik, még akkor is, ha eléggé gyomorforgató módon elnézik, hogy számos harcosuk és a katonáik egy jelentős része büszkén viseli magán a Harmadik Birodalom jelképeit, tetoválásait.

De a felső vezetésről eleddig nem bizonyosodott be, hogy Adolf Hitler és a náci Németország hívei lennének.

Eddig.

Mert az ominózus interjút átolvasva - amit egyébként Nyilas Gergely készített - egy érdekes, helyesebben egy vészjósló mondatra bukkanhatunk. Podoljak a következőket mondja:

"Egész egyszerűen a világ nem ismerte fel, hogy Oroszország agyaglábon álló kolosszus."

Majd ezt is hozzáteszi:

"Képes ledőlni, és ezt el is kell érni."

Hm...

Fura hasonlat ez az agyaglábakon álló kolosszus, kicsit idegenül hangzik, én legalábbis nemigen emlékszem olyan esetre, hogy mostanában más is használta volna, de bevallom őszintén átsiklottam felette.

Megadja Gábor viszont nem így tett, és egy Facebook-posztban meg is jelölte a forrást, aki nem más mint maga a náci vezető, Adolf Hitler.

Ő egykoron így fogalmazott:

„Csak be kell rúgni az ajtót, és az agyaglábakon álló kolosszus magától fog összeomlani."

Ne legyenek illúzióink, az, hogy az interjúban Podoljak, Zelenszkij tanácsadója az agyaglábakon álló kolosszusról szóló hasonlatot használta, sajnos nem volt véletlen.

Ő pontosan tudta, hogy Hitler mondta az ominózus mondatot, nyilvánvaló, hogy ismerte a forrást, tehát szándékosan idézte a Harmadik Birodalom kegyetlen, tömeggyilkos vezetőjét.

Azon persze el lehet vitatkozgatni, hogy a saját, a fronton harcoló náci katonáinak üzent - így a sorok között -, vagy ő maga is náci, de, hogy mi az igazság, azt valószínűleg sohasem fogjuk megtudni.

Az viszont egészen biztos, hogy a Telex és a többi balliberális lap megpróbálta elhallgatni, hogy Zelenszkij tanácsadója, Mihajlo Mihajlovics Podoljak Adolf Hitlert idézett.

Ez teljesen biztos, ugyanis a haladó újságírók amúgy kitágult pupillával szokták a jobboldali műsorokat, illetve a kormánypárti véleményvezérek posztjait figyelni, hátha valamelyikünk hibázik, mondjuk egy rejtett aknára lép.

Amennyiben pedig ez megtörténik, akkor egyszerre ugranak neki az illetőnek.

Így aztán nem is lehet kérdés, hogy az őrkutyákhoz is eljutott, hogy Podoljak kolosszusos analógiáját Hitlertől vette kölcsön - megírtuk, elmondtuk ugyanis -, mégis úgy kussolnak, hogy öröm nézni.

Szánalmas és egyben ijesztő, mert egy sima hétköznapon egy büszkébben elénekelt himnuszban is meglátják a legsötétebb vészkorszak visszatértének veszélyét.

Emlékszem, annak idején micsoda hisztériát rendeztek amiatt, mert a miniszterelnök egy alkalommal az élettér kifejezést használta.

De ne menjünk messzire, nem volt olyan régen, amikor amiatt kaptak idegösszeomlást, mert a magyar miniszterelnök Tusványoson a kultúrák és a népek kavarodásáról beszélt.

Ez a szelektív antifasizmus persze szörnyen átlátszó és beszédes; többek között ezeknek a Nyilas Gergőknek, Dull Szabolcsoknak, tehát a balliberális propagandistáknak, a Telexnek és a 444-nek köszönhetjük a sokadik kétharmadot, azt, hogy áprilisban akkorát nyert a jobboldal, hogy az a Holdról is látszott.

A király meztelen, ezt mindenki láthatja, zsidó és a homoszexuális honfitársaink számára is teljesen világos, hogy szó sincs arról, hogy a ballib sajtó felemelné a szavát a valódi antiszemitizmák vagy az igazi homofóbók ellen.

Mi több, egy olyan figurát sztárolnak, aki azt az embert idézi, aki irtotta, gyilkolta a zsidókat és a melegeket.

Mert lehet az előbújásról végtelen hosszúságú propagandaanyagot írni, hogyne lehetne, csak éppen nem túl hiteles, ha előtte azt a politikus simogatjuk, aki a melegeket koncentrációs táborba záró náci vezetőt idézi.