Új, antiszemitizmus elleni stratégiát dolgoz ki a kormány

SZALAY-BOBROVNICZKY Vince
Budapest, 2020. június 8. Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a falusi civil szervezetek számára a Magyar falu program keretében kiírt - ötmilliárd forint keretösszegű - pályázati lehetőségekről tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Kossuth téren 2020. június 8-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által kiírt civil pályázatokról, zsidó vonatkozású projektekről, valamint az antiszemitizmus elleni küzdelemről.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy az elmúlt hetekben az ország több pontján is találkozott helyi és regionális civil szervezetek képviselőivel. Elsősorban azért, hogy a NEA által kiírt pályázatokról tartson tájékoztatót. A pályázati kiírás októberben jelent meg, az összevont pályázatoknak november elejéig, míg az egyszerűsítetteknek november közepéig kell beérkeznie a különböző kuratóriumokhoz. Mint hozzátette, nagy volt az érdeklődés, várhatóan több pályázat fog beérkezni, mint 2022-re, amikor is valamivel több mint, 13 ezret dolgoztak fel a NEA munkatársai, szakértői.

A megbeszélések során a szervezetek képviselői elmondták problémáikat, gondjaikat, ezeknek a középpontjában természetesen a háború, az energiaválság, valamint a gazdasági nehézségek álltak. Az államtitkár szerint mindenre igyekeztek választ adni. Arra a kérdésre, hogy a NEA által biztosított források a következő időszakban is rendelkezésre állnak-e majd, Szalay-Bobrovniczky Vince úgy felelt, a NEA pénzei törvényben garantáltak, ám nem lehet tudni, hogy amikor decemberben átdolgozásra kerül a jövő évi költségvetés, az milyen eredménnyel zárul.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.