Márki-Zay Péter újabb beismerése: a magyar választásokat akarták befolyásolni az amerikaiak

Kész Zoltán és Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Elismerte Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy az Action for Democracy nevű amerikai szervezet azért jött létre, hogy befolyásolja a magyarországi választások eredményét, konkrétan, hogy a baloldal kampányát támogassa.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay már az első kérdésre adott válaszban elszólta magát:

- mondta.

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentése azért leleplező, mert a Korányi Dávid vezette Action for Democracy és magyarországi baloldali politikusok is folyamatosan azt próbálták meg elhitetni az emberekkel, hogy a pénznek semmi köze nem volt a választáshoz. Korábban Márki-Zay is arról beszélt, hogy nem a választási kampányt, hanem az MMM "tájékoztató kampányát" támogatták ezzel. Most maga ismerte be, hogy nem így volt.

Márki-Zay az elmúlt napokban azzal is lelepleződött, hogy kiderült, nem igaz, hogy a pénzért cserébe nem kértek semmit. Amikor a riporter szembesítette azzal, hogy egy aláírt dokumentum van a baloldal vállalásairól, amely megegyezik azzal, amit aztán a választási kampányban mondtak, Márki-Zay megdöbbentően cinikus választ adott:

Az interjú leleplező része volt az is, amikor Márki-Zay elárulta, hogy Korányi Dáviddal 2019-ben találkozott először New Yorkban, amikor Kész Zoltánnal amerikai demokrata körökhöz mentek ki. Nyilván nem véletlen, hogy "valakik" ekkor mutatták be őket egymásnak.