"Sajnálatos módon a baloldal az, amelyik Izrael ellen szólal meg"

Szalay-Bobrovniczky Vince
Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a civil szervezetek támogatásáról, valamint a zsidó felekezetek és a kormány közötti kapcsolatról.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a civil szervezetek és a polgári kormány között kifejezetten jó kapcsolat van. Még soha olyan jelentős összegű támogatást nem nyerhettek el a civilek, mint idén, közel húsz milliárd forintot. A civilek kiveszik a részüket az ország mindennapjaiból, komoly segítséget nyújtanak például az orosz-ukrán háború kapcsán is. A menekültek ellátásában ezek a szervezetek voltak a kormány legfontosabb partnerei. Ezért is lehet mondani, tette hozzá az államtitkár, a valódi civil szervezetekkel jó az együttműködés, sajnos vannak olyanok is, amelyek Magyarország és a kormány lejáratására törekednek. Ezek elsősorban Soros Györgyhöz köthetők.

A civil szervezetek már beadták pályázatukat a jövő évi támogatásokra, a NEA kollégiumai már éppen feldolgozzák a kérelmeket, és az ütemterv szerint a nyertes pályázók végül március elején hozzájuthatnak a forrásokhoz. Ami a jövő évet illeti, a politikus szerint azt nem lehet előre látni. Pályázati források lesznek, de vannak olyan területek, ahol problémák lehetnek.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.