Mit keresett Nagy Ervin, az RTL Klub sorozatszínésze az amerikai nagykövetség vacsoráján?

David Pressman, Gyöngyösi Márton
Vágólapra másolva!
Az antiszemita Jobbik-elnök meghívása az amerikai követség széderestéjére, Biden embere, a nagykövet abszurd provokációjának súlyához nem fogható, de azért érdekes tény: az RTL Klub sorozatszínészét, Nagy Ervint is meghívták az amerikai követségre és elégedetten ott pózolt Gyöngyösi Márton mellett. Nem kérdés: ha demonstrálni akarták volna az amerikaiak, hogy jelentős művészeket is tudnak mozgatni, nem a Katona József Színháztól is eltanácsolt Nagy Ervint hívják meg. A butaságával saját politikai oldalán is nevetségessé váló Molnár Áron helyett feltehetően új színész után kellett nézniük. Nagy Ervin is politikai aktivista, a Gyurcsány-Bajnai-világ deklarált rajongója. Az amerikaiak hajlamosak klisékben gondolkodni: milyen jó is a háznál egy irányítható színész, bármilyen feladatra! Lehet, hogy Zámbó Jimmy mókás alakítójából magyar Zelenszkijt akarnak csinálni? Mindenesetre követségi meghívása több mint meglepő. Korábban egyébként maga Nagy Ervin óvatoskodva már utalgatott a közte és Zelenszkij közötti lehetséges párhuzamra.
Vágólapra másolva!

Nagy Ervin legutóbb a Biden-adminisztráció magyarországi helytartója, David Pressman által tartott széderesten vett részt, ahová a Magyarországot rendszeresen fenyegető, a független igazságszolgáltatásba is beavatkozó amerikai nagykövettől meghívást kapott. Az eseményen közvetlenül amellett a Gyöngyösi Márton mellett ült, aki korábban listázni akarta a magyarországi zsidókat, és aki megfigyelőként vett részt a krími népszavazáson. Gyöngyösi botrányos részvételével és felháborító meghívásával kapcsolatban megszólaltak a magyarországi zsidó szervezetek és az ügy nemzetközi hullámokat is vert, így érthetően mindenki Gyöngyösi gyalázatos meghívásával foglalkozott. Természetesen nem állítjuk, hogy az RTL Klub sorozatszínének jelenléte hasonló jelentőséggel bír, mint a nyíltan antiszemita Jobbik-elnök meghívása egy zsidó ünnepre, de azért érdemes végiggondolni: miért hívták meg a közepesen sikeres színészt?

Nagy Ervin közvetlenül Gyöngyösi Márton mellett ül a David Pressman által tartott széderesten Forrás: twitter

Bajnai Gordon rajongója

Nagy Ervin 2017-ben interjút adott a baloldali HVG-nek. Az interjúban a magyar emberekre nézve elképesztően sértő gondolatokat fogalmazott meg, és a Gyurcsány-Bajnai világot, Karácsony Gergely tartótisztjének regnálását sírta vissza.

─ fogalmazott a színész. Kedves, intelligens, belvárosi kultúrlény...

De további hajmeresztő állítások is elhangzottak tőle, úgymint:

Vagyis, Nagy Ervin szerint a magyar társadalom, amely négyszer egymás után, kétharmados többséggel Orbán Viktorra szavazott, cselekvésképtelen, ostoba emberekből áll, akik képtelenek megérteni, hogy mi a jó nekik.

Nagy Ervin, virággal a kezében, itt éppen Karácsony Gergely előtt hajbókol Fotó: Koncz Márton - Origo

Alpári támadások kormánypárti képviselők ellen

2019-ben Nagy Ervin kocsmai stílusú, alpári káromkodásokkal teletűzdelt interjút adott.

Az interjúban Kocsis Mátét képződménynek nevezte, a magyar politikai életet pedig egy pöcegödörhöz hasonlította. A színész az interjú egy pontján explicit fenyegetéseket fogalmazott meg.

mondta magából kikelve. Valahogy Nagy Ervin kreatív energiái azóta sem váltották le a kormányt, tegyük hozzá.

Vidnyánszky Attila gyalázása

A Katona József Színház, finoman fogalmazva, nem marasztalt, egykori színésze hosszú interjút adott, amiben a legtekintélyesebb magyar színházrendezőt, a Nemzeti Színház igazgatóját - természetesen minden alap nélkül -,

Vidnyánszky Attilát hazugnak nevezte.

─ mondta az SZFE-t fenntartó kuratórium elnökéről.
Az interjúban az is elhangzott a színész szájából azzal összefüggésben, hogy aspirál-e politikai karrierre, hogy

amiben szerepet vállalna.

Ezt akár elszólásnak is tekinthetjük, hogy ezek szerint a jövőben tervben van egy politikai formáció, aminek fontos - stílszerűen - aktora lehet Nagy Ervin?

A baloldali színész-aktivista egyébként ekkoriban (2020 őszén) az SZFE modellváltásának ügyében folytatott álszabadságharcot Magyarország demokratikusan megválasztott kormánya ellen.

Ha nincs Karácsony, akkor Márki-Zay Péter is jó Nagy Ervinnek

A dollárbaloldal előválasztási színjátéka során Nagy Ervin bejelentette, hogy a végül nyertesként kihozott Gyurcsány-jelölt, Márki-Zay Péter szekerét fogja tolni. Egy ATV-s interjúban ekkor hosszan ecsetelte, hogy

nagyon csalódott a magyar demokrácia állapotát illetően.

A szokásos baloldali áldozatszerepbe helyezkedve azt mondta, hogy

próbálva ezzel azt a hangulatot kelteni, mintha Magyarországon bárkinek is félnie kéne attól, hogy szólás- és véleményszabadságát gyakorolja, azzal éljen.

A magyar Zelenszkij?

A Zelenszkij ukrán elnökhöz hasonlóan tűsarkúban pózoló, gyakran háborús retorikát alkalmazó színész egy baloldali rádióadásban utalásokat tett arra vonatkozóan, hogy a jövőben nem tartja kizártnak a példaképe, Zelenszkij elnök útjára lépését.

Nagy Ervin színész és baloldali politikai aktivista Forrás: MTI/Mohai Balázs

mondta a Klubrádiónak azzal kapcsolatban, hogy el tudná-e képzelni magát egy olyan szerepkörben, mint amit Zelenszkij tölt be Ukrajnában. Egy biztos: a karrierje lefelé tendál, évek óta.