Hú, ezt elb*sztam - mondta a Momentum elnöke a Parlamentben, miután páratlanul nevetségessé tette magát - videó

Országgyűlés, őszi, plenáris, ülés
Budapest, 2023. szeptember 25. Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője jól láthatóan azt sem tudja, mit jelent az a szöveg, amit a parlamentben fel kell olvasnia, mivel hétfőn ezt a feladatot sem sikerült teljesítenie. Az elmúlt időszak egyik legostobább felszólalását hallhattuk. Gelencsér többek között arról beszélt, hogy ne a munka léte legyen a fontos, tehát a Momentum számára nem fontos a munkahelyek megőrzése és újak létrehozása. Mindezek mellett csak informatikusokat képezne, persze arról nem beszélt, hogy akkor mi lesz a gazdaság többi ágazatával. „Hú, ezt elb*sztam!" – súgta oda a felszólalása után remegő kezű Gelencsér a momentumos társának, Bedő Dávidnak, és ezzel ő is elismerte, hogy semmi értelme nem volt a szövegének. A baloldalon továbbra is Gyurcsány a főnök, Gelencsért is ő utasítja. Orbán Viktor pedig így nyugtázta a "felszólalást": az ő hozzászólása reménytelen küzdelem az értelemmel, és ezzel nem tud mit kezdeni, szurkol neki. Gelencsér Ferenc nemcsak kínos ostobaságokat beszélt összevissza, hanem mindezt zavartan, idegességében dadogva, egészen szánalmas módon tette. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor felszólalását követően a parlamenti frakciók is reagálhattak a miniszterelnök beszédére. A Momentum részéről Gelencsér Ferenc volt a felszólaló, aki beszéde végén úgy értékelt: "Ezt elb*sztam!" – szúrta ki Deák Dániel, aki közösségi oldalán az esetről készült videórészletet is megosztotta.

Gelencsér "felszólalása" jól mutatta, hogy a képviselő azt sem tudja, miről beszél. A szövegét felolvasta, de jól láthatóan nem értette, mit írtak oda neki. Folyamatosan dadogott, izgult.

Gelencsér Ferenc, Gyurcsány ifjúsági tagozatának a frakcióvezetője az elmúlt évek egyik legostobább parlamenti felszólalását adta elő Forrás: momentum / facebook

Ezt követően azonban ezt az ostobaságot is sikerült felűlmúlnia, mivel közölte,

Mindez a valóságban azt jelentené, hogy

a Momentum frakcióvezetője 500 ezer család megélhetését szüntetné meg, mivel a hazai autógyártás ennyi embernek ad munkát.

Az pedig, hogy a munka igazából nem fontos, azt mutatja, hogy a Momentumot nem érdekli a munkahelyek létrehozása, így ha Gyurcsány ifjúsági tagozata hatalomra kerülne, ismét több százezer ember kerülne az utcára, ahogyan az 2010 előtt történt.

Az is biztos, hogy Magyarországon nincs szükség több százezer új szoftverfejlesztőre és informatikusokra, és ezt minden gazdasági elemző megerősítette. Persze ezeket az elemzéseket Gelencsér nem olvasta.

Orbán Viktor: Reménytelen küzdelem az értelemmel

Az pedig, hogy Gelencsér szerint az új munkahelyek száma helyett a kifizetett munkabértömeghez és juttatásokhoz kell kötni az állami támogatását, az egy teljesen értelmetlen dolog, és ilyen nemhogy az Európai Unióban, hanem sehol a világon nem létezik.

Nyugodtan nevezhetjük tehát az elmúlt évek egyik legostobább felszólalásának a Momentum frakcióvezetőjének hétfői "előadását".


Nem kell tehát azon csodálkozni, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen a baloldali pártok vezetőinek folyamatos ostobaságai alapján teljesen egyértelművé válik, hogy alkalmatlanok a feladatra.

Orbán Viktor pedig azt válaszolta Gelencsérnek: