Varga Judit: Kezdődnek a magyar nyelv védelmét szolgáló fogyasztóvédelmi ellenőrzések

VARGA Judit
Brüsszel, 2022. szeptember 20. Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozója előtt Brüsszelben 2022. szeptember 20-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
Január 22. a Magyar Kultúra Napja. Idén ezen a szimbolikus napon kezdődnek a magyar nyelv védelmét szolgáló fogyasztóvédelmi ellenőrzések is - írja Varga Judit, Igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A magyar nyelven kiadott sajtótermékekben, rádió-, illetve televízióműsorokban közzétett reklámokban az idegen nyelvű szöveget, pár kivételtől eltekintve, magyarul is meg kell jeleníteni.

A fogyasztóvédelmi hatóság a 2023-as ellenőrzési program keretében mától ellenőrizni fogja, hogy ezt a kötelezettséget betartják-e.

A magyar nyelv nemzeti létezésünk legfontosabb megnyilatkozása, nemzeti hovatartozásunk kifejezője, kultúránk fundamentuma.

Ezért védelme, átörökítése az utódokra, nyelvi környezetünk épségének megóvása a mi közös felelősségünk - áll a bejegyzésben.