Hálózatépítés jobboldali módra

Szánthó Miklós interjú
Szánthó Miklós interjú
Vágólapra másolva!
A jobboldal reneszánszának központja Magyarország. A tizenhárom éve megszakítás nélkül, a választópolgárok kétharmados felhatalmazása alapján kormányzó nemzeti kormány mintául szolgál külföldön is. A családpolitikai intézkedések, az illegális migráció és a genderpropaganda elleni fellépés, a hagyományaink és szuverenitásunk védelme őszinte tiszteletet vívott ki magának az amerikai Republikánus Párton belül is.
Vágólapra másolva!

A fősodratú liberális média, az NGO-k, illetve a globalista érdekeket szolgáló nemzetközi baloldal szüntelen támadásai sok amerikai jobboldali politikusban, konzervatív gondolkodóban is felkeltette az érdeklődést Magyarország iránt. Ezek a minket ért támadások ugyanis nagyon is hasonlóak ahhoz, amit az amerikai jobboldaliak, a politikai korrektséget, genderizmust, woke-őrületet elutasító közösség kénytelen elszenvedni a baloldali véleménydiktatúra képviselőitől. A magyar kormányfő politikai teljesítményét nagyra becsülik.

Szó sincs itt tehát magyar elszigetelődésről, épp ellenkezőleg! A hazai jobboldal a motorja annak a hálózatosodásnak, ami az elmúlt években indult el a nagyvilág nemzeti erői között.

Ezért sem véletlen, hogy az Alapjogokért Központ főigazgatóját, Szánthó Miklóst felkérték arra, hogy szombaton beszédet tartson a Washingtonban az amerikai jobboldal legnagyobb éves nagygyűlésén, a CPAC-en. Tavaly az Alapjogokért Központ rendezhette meg Európában először az első ilyen eseményt, a CPAC Hungaryt, amelyet idén május 4-én és 5-én újra megtartanak Budapesten.

az Alapjogokért Központ főigazgatójá Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ez óriási dolog, hiszen a CPAC-en nem csak az amerikai, hanem a világ összes jelentős nemzeti elhivatottságú politikai ereje, több politikusa is képviselteti magát. Orbán Viktor a tavalyi budapesti CPAC-en nemzetközileg is nagyhatású beszédet tartott: 12 pontban ismertette a magyar jobboldal sikerének a receptjét. Aztán Dallasban, az amerikai CPAC-en is magy sikert aratott beszédével.

A liberálisok azt hazudják, hogy a jobboldal képtelen a kapcsolatépítésre, ez is csak az ő privilégiumuk.

Ez is fake news, hiszen mi nem az ő pályájukon játszunk. A történelem is megmutatta, hogy a legjobb és leghatékonyabb együttműködés nem az internacionalista, hanem a szuverenista erők és országok között alakulhat ki. A legjobb példa erre épp az egykori Európai Unió - és elődje -, amely a hatvanas évektől a kétezres évekig így működött.

A baloldallal szemben a konzervatív, nemzeti erők nem szeretnék uniformizálni a nemzeteket és a gondolkodást sem. Szilárd, elvi alapja van az együttmüködésünknek: a világon minden jobboldalinak a saját nemzete a legfontosabb, tiszteli a hitet, támogatja a történelmi egyházakat és a hagyományos, egy férfi és egy nő kapcsolatán, házasságán alapuló családot tartja a társadalom alappillérének.

Isten, haza, család - ezt a keretrendszert tehát minden jobboldali ember érti a világon, akárhol is éljen. A normalitás tehát összehoz minket, ez az igazi hálózatépítés alapja, amely gőzerővel folyik.

Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője