Így teperték le a Molotov koktélos véméndi támadókat – videó

Molotov koktélt dobtak a házba - rendőrség
Vágólapra másolva!
Különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat két férfi ellen a Baranya Vármegyei Főügyészség azért, mert a gyanú szerint Molotov koktélt dobtak egy véméndi házba. 
Vágólapra másolva!

A támadók különböző okok miatt nehezteltel a velük egy faluban élő áldozatukra. Egyiküknek vagyoni vitája, a másiknak pedig személyes konfliktusa volt vele. Tavaly augusztusban az egyikül együtt ivott a haragosával és annak az anyjával egy helyi kocsmában. Miután az asszony és fia elindult haza, a férfi magához hívta a társát. Úgy döntöttek, eljött az idő, "megleckéztetik az ellenséget".

Molotov koktélokat készítettek két sörösüvegből azzal, hogy benzinnel töltötték meg ezeket, az üvegek nyílásába pedig kanócként egy-egy zoknit tettek.

Ezután elmentek az áldozatuk házához és meggyújtották a Molotov koktélokat. Az ablakon át bedobták a házba és elszaladtak. A házban alvó férfi és az anyja is felébredt a zajra. Mivel füstöt éreztek, azonnal kimenekültek a házból és hívták a tűzoltókat.

Összesen 1 millió forintos kár keletkezett a berendezési tárgyakban.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat két férfi ellen, amiért akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.