Meglepő változás jön az időjárásban

Tavaszi virágok
A legkorábban virágzó fajok közé tartozik a hóvirág, amely egyes helyeken már januárban megjelent, majd szerencsésen átvészelte a márciusi telet. Védett növény, és áprilisra már csak néhány hűvösebb zugban található, de az északi lejtőkön még lehet néhány fotót készíteni róla.
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Péntek
Eleinte délnyugaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és kisebb eső, szitálás is kiakakul. Később észak felől mindenhol csökken a felhőzet. Az ország északkeleti felén egész nap gyengén felhős, napos idő ígérkezik. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél megélénkül.

Szombat
Többórás napsütésre számíthatunk, csak néha növekszik meg a felhőzet. Nem lesz csapadék. Megerősödik az északnyugati szél. 9-13 fok közé várható a nappali felmelegedés.

Vasárnap
Erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő zápor, a hegyekben hózápor. A légmozgás erős marad. 5 és 10 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Hétfő
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, azonban csak néhol fordul elő gyenge csapadék. Hűvös időnk lesz, délután csak 5-7 fok valószínű.

Kedd
Borult időre van kilátás, kicsi az esély napsütésre. Többfelé fordul elő eső, a hegyekben havas eső. A maximum 3 és 9 fok között változik.