Ha jót akar nevetni, olvassa el a Telex hazudozását, miután leleplezték őket

Telex, 100 dollár
Vágólapra másolva!
Egy magyar humorista leleplezte, hogy ázsiai "olvasók" lájkolgatják a volt indexesek blogjának, a Telexnek a cikkeit, azaz, nyilvánvalóan vásárolnak (nem létező) olvasókat, hogy szánalmasan gyenge olvasottságukat valamelyest úgymond kozmetikázni tudják. A leleplezés után a Telex folytatta a hazudozást, és olyan vicces magyarázkodásba kezdett, amit tényleg érdemes elolvasni. Megint formában a dollármédia!  
Vágólapra másolva!

"Kedves olvasónk, követőnk!
Mi is észrevettük, hogy az elmúlt napokban több, tragikus eseményről beszámoló posztunknál jelentek meg nem helyénvaló reakciók, egészen pontosan 'hahát' nyomó külföldi kamuprofilok.
‼️ Az első és legfontosabb: a Telex nem vásárol, és soha nem is vásárolt sem követőket, sem lájkolókat, kommentelőket, így most sem ez a helyzet. ‼️
Ezek nem valódi emberek, hanem botok, álprofilok, amelyek nem követik a Telexet, és semmi egyéb funkciójuk nincs az egy-egy adott posztra adott reakción kívül. Nem lehet tudni, hogy egy bothálózat, klikkfarm véletlenszerű akciója-e, vagy esetleg rosszindulatú, célzott támadás.
⚠️ Természetesen jelentettük a Facebooknak az esetet, illetve a szakértőinkkel dolgozunk azon, hogyan tudnánk kivédeni a jövőben a hasonló bottámadásokat.
Ha esetleg erre a posztra is érkeznek vietnámi nevető emojik, akkor is tudjátok, nem mi vásároltuk őket."

Ennyit ír a blog.

Tehát a gonosz ázsiai, vietnami kismanók lájkolgatják a Telex cikkeit, ráadásul véletlenül, és nem azért, mert a dollármédia erre is milliókat dob ki.

Vagy lehet rosszindulatú támadás szerintük. Nem ők csalnak, hanem a világ. Hát persze.

Ami megnyugtató: szakértőik máris dolgoznak. Szakértőik... Mintha kicsit emlékeztetne a Gyurcsány-közeli blog trükközése a 2022-es (a baloldal számára katasztrofális vereséget hozó) választás körüli adathalász, Bajnaiékhoz köthető botrányra.

A dollárbaloldal dollármédiája.