Németh Szilárd: Most is a nemzeti függetlenség a legfontosabb

NÉMETH Szilárd Kormányinfó, Budapest, 2022. július 13.
Budapest, 2022. július 13. Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt 1848 üzenetéről, valamint az orosz-ukrán háború következményeiről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, Magyarország a történelem során többször is megmentette Európát, például akkor, amikor megállította a török hadakat. De ugyanilyen fontos az is, tette hozzá, amikor 1848-ban az egyik legfontosabb európai eszméért, a nemzeti függetlenségért kezdte meg harcát, azt a harcot, amit végül csak birodalmi összefogással lehetett legyőzni. Németh Szilárd szerint Európa egyszer sem állt ki az ő érdekeiket is védő Magyarország mellett. Most is ugyanez történik, az EU vezetői valahogy nem értik meg, hogy most is a nemzeti függetlenség a legfontosabb.

Nehezen értik meg, hogy 2010-ben lett először olyan kormánya az országnak, amely számára a magyarok érdeke szerepel az első helyen. Egy olyan kormányunk van, jelentette ki Németh Szilárd, amelyik folyamatosan kommunikál az emberekkel, hogy valóban az ő érdekeiket tudja képviselni. Így történt ez legutóbb is, fűzte hozzá a politikus, amikor a brüsszeli szankciókra mondtak nemet a magyarok. Azokra a szankciókra, amelyek nem érték el céljukat. A kormány a háború kezdete óta azt mondja, Oroszország az agresszor, Ukrajna integritását biztosítani kell, de a háború végét, csak a béke hozhatja el, mégpedig azonnal.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.