Eltartási szerződést kötött a 95 éves érdi asszonnyal, aztán halálra tömte nyugtatóval, és altatóval

Vágólapra másolva!
Egy több tíz millió forintos Érdi házat, és a hozzá tartozót gyümölcsöst akarta megszerezni egy 95 éves asszonytól egy férfi, aki korábban többször volt börtönben. Azért is indult ellene eljárás, mert magát rendőrnek kiadva fosztott ki idős embereket. A 95 éves asszonynak annyit nyugtatót és altatót adott be, hogy az asszony elesett, eltört a bordája, és nem sokkal később meghalt.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves férfi, aki korábban többször is volt börtönben, 2019 tavaszán ismerkedett meg a 95 éves budapesti asszonnyal. Pillanatok alatt a bizalmába férkőzött, és eltartási szerződést kötött vele, hogy megszerezze az asszony érdi házát, és gyümölcsöskertjét.

Ezután naponta látogatta az időközben Érdre kiköltözött nőt. Ételt vitt,

és gyógyszereket is beadott neki, altatót és nyugtatót.

Ezektől az addig jó szellemi és fizikai állapotban lévő asszonynak folyamatosan romlott az állapota. A nyár közepén pedig

elesett, eltört a bordája, légmell alakult ki nála, és a magatehetetlen asszony órákon belül megfulladt.

A halálát a férfi, az unokájának kiadva magát, jelentette be, majd intézkedett a boncolás nélküli temettetéséről. Már az asszony halála utáni napon beköltözött a férfi a családjával az érdi házba, de a várt örökség tulajdoni bejegyzését a földnyilvántartásba a kormányhivatal utóbb megtagadta.

A nyomozás közben ugyanis

elrendelték az exhumálást, amelyből az orvosszakértő megállapította, hogy asszony szervezetében a halálakor nagy adag altató és nyugtató volt, és az asszony halálát nem az idős kora okozta.

Az is kiderült, hogy az asszony halála előtti hónapokban a vele eltartási szerződést kötő férfi, és annak felesége nagy mennyiségben íratott fel és váltott ki ilyen gyógyszereket.

A férfit a bíróság február 15-én előre kitervelten, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan ember elleni emberölésért 18 év fegyházra ítélte.

Az ítéletet az ügyész nem tartotta elég súlyosan, fellebbezett ellene. Szerinte a reális ítélet az életfogytiglan lenne.

A férfi és ügyvédje bizonyítottság hiányában történő felmentésért fellebbezett.

A férfi most ügy miatt kiszabott jogerős büntetését tölti a börtönben.